Završila sezona

Jedinstveni ducati i druga legendarna vozila protutnjali Primorskim oldtimer rallyjem

Ljiljana Hlača

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Susret ljubitelja povijesnih vozila započeo je u Matuljima od kuda se povorka limenih ljepotana uputila u Opatiju, Rupu, Klanu i Marišćinu, a cilj karavane koju je činilo više od 40 vozila bio je u Čavlima



KLANA Jubilarni 10. primorski oldtimer auto-moto rally što je u subotu održan na širem riječkom području, okupio je tridesetak automobila i 15 motocikala iz Hrvatske te Italije i Slovenije.


Riječ je o susretu koji nije bio natjecateljskog, nego promotivnog karaktera, a kojim je već tradicionalno obilježeno zatvaranje sezona rallyja. Bio je to ujedno treći ovogodišnji događaj pod organizacijom Oldtimer kluba Rijeka koji je svim zainteresiranima još jednom ponudio mogućnost razgledavanja povijesnih vozila.


– Najstariji automobil koji sudjeluje u ovom događaju datira iz 1952. godine, a riječ je o đžipu, dok bi od zanimljivijih primjeraka trebalo spomenuti spomenuti motor ducati iz 1961. godine za kojeg slobodno možemo reći da je jedini takve vrste u Hrvatskoj. On je u mojem vlasništvu, kupio sam ga u djelovima i ulaganje u njega još traje, rekao nam je Mišo Rukavina, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka, koji ove godine slavi 22. obljetnicu rada te broji 140 članova.




Foto Ivica Tomić


Foto Ivica Tomić



– Želja nam je da ovim susretom naše prijatelje koji nisu iz ovih krajeva, a dolaze iz drugih autoklubova upoznamo s ljepotama našega kraja, ali i da promoviramo ljubav prema starim vozilima, dodao je naš sugovornik.


Susret ljubitelja povijesnih vozila započeo je u Matuljima od kuda se povorka limenih ljepotana uputila prema prema Opatiji, Rupi, Klani gdje ih je dočekala naša novinarska ekipa. Nakon Klane, oldtimeri su krenuli put Marišćine, a druženje je okončano u Čavlima, gdje je i bio cilj karavane. U svakom od navedenih mjesta oldtimeri su se zaustavili na pola sata kako bi ih svi zainteresirani mogli razgledati, popričati s vlasnicima ili se s vozilima fotografirati.


Oldtimer kluba Rijeka s radom je započeo još 1996. godine, a klub djeluje unutar Zajednice Tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza.


Foto Ivica Tomić


Foto Ivica Tomić



Ovu manifestaciju, Oltimer klub Rijeka organizirao je uz potporu gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu, a iz kluba koji je ove godine obilježio 22 godine rada poručuju da, bez obzira na to što su »oldtimeri« još itekako imaju volje i snage za organizaciju ovakvih događaja.


– Ovakim druženjima želimo privući publiku različite dobi. Ono što nas veseli jest da su najmlađi uvijek zainteresirani za povijesna vozila, a oni nešto stariji rado se prisjete vozila koja su možda i sami vozili. Osim da ih predstavimo ljubiteljima limenih ljubimaca, drugi nam je cilj vlasnicima vozila prezentirati ljepote našeg kraja kojih ima toliko da mogu i više puta doći na naša događanja, zaključuje Mišo Rukavina.