Sjednica Županijskog odbora HDZ-a

Jandroković: HDZ očekuje pobjedu na lokalnim izborima u Primorsko-goranskoj županiji

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

»Predlaganje kandidata prepušta se lokalnim stranačkim organizacijama na temelju načela supsidijarnosti, u završnoj fazi smo priprema te ćemo uskoro izaći s imenima«, dodao je



RIJEKA Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković izjavio je novinarima prije sjednice primorsko-goranskoga Županijskog odbora HDZ-a u Rijeci da ta stranka očekuje pobjedu na lokalnim izborima u toj županiji, zadržavanje vlasti u gradovima i općinama u kojima je obnaša te da će »pokušati ugroziti vlast političkih oponenata u ostalim jedinicama lokalne samouprave«.


 Odgovarajući na pitanje tko su kandidati HDZ-a za primorsko-goranskog župana i riječkoga gradonačelnika, Jandroković je rekao da se o imenima u ovom trenutku još ne može govoriti. »Predlaganje kandidata prepušta se lokalnim stranačkim organizacijama na temelju načela supsidijarnosti, u završnoj fazi smo priprema te ćemo uskoro izaći s imenima«, dodao je.


 Također je rekao da je u Rijeku došao kako bi sa stranačkim kolegama razgovarao o strategiji i pripremama HDZ-a za lokalne izbore te kako bi se županijska organizacija upoznala s novostima o radu Vlade i stranke na državnoj razini.




 Na novinarsko pitanje o predsjedniku osječko-baranjskoga HDZ-a i kandidata stranke za župana Ivana Anušića, za kojeg je objavljeno da je 2005. osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u tučnjavi, Jandroković je rekao kako se to zbog čega je osuđen dogodilo prije 18 godina, da je Anušić već 12 godina načelnik Općine Antunovca te da je u međuvremenu dva puta biran u Sabor.


 »Sad se pojavila ta informacija kad se objavilo da se Anušić kandidira za župana te je očito da su u pitanju politički razlozi«, istaknuo je i dodao da je sam Anušić izložio okolnosti tog događaja.


 »Smatram da je napravio grijeh u mladima danima, dobio kaznu, a nakon toga više nije ponovio kažnjivo djelo. Svjestan je toga što je učinio te mu se to, kao branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata, čovjeku koji je već dugo u politici i na čelu jedne od najuspješnijih općina u tom dijelu Hrvatske, neće odraziti negativno na kandidaturu«, rekao je Jandroković.


U vezi s mogućom koalicijom HDZ-a s HSS-om u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ponovno se pozvao na načelo supsidijarnosti, dodajući da stranačke organizacije na županijskim, gradskim i općinskim razinama mogu same birati s kim će koalirati.


 Radi se o koaliciji HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, te vjerujem da se radi o vrlo snažnoj političkoj opciji u toj županiji koja će ostvariti pobjednički rezultat, rekao je Jandroković.