Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. prosinca 2019.
Uz zbirku poezije „Trenutci“

Jan Bolić: Misli i osjećaje stavim na papir, tako lakše prelazim sve prepreke, koje nisu male

Jan Bolić: Misli i osjećaje stavim na papir, tako lakše prelazim sve prepreke, koje nisu male
Jan Bolić: Misli i osjećaje stavim na papir, tako lakše prelazim sve prepreke, koje nisu male
Autor:
Objavljeno: 16. listopad 2016. u 8:23 2016-10-16T08:23:04+02:00

Svoju knjigu nazvao sam „Trenutci“ jer smatram da oni zauvijek ostaju u našim srcima i stvaraju naš život, istaknuo je autor djela

Volim poeziju i volim ju pisati. Prve sam pjesme napisao s 15 godina jer sam osjetio tu potrebu. Svoje misli i osjećaje stavim na papir i tako lakše prelazim sve svoje prepreke, koje nisu male. Tim se riječima ukratko predstavio Jan Bolić, 21-godišnji mladić iz Rijeke čija je prva zbirka poezije „Trenutci“ ovih dana predstavljena javnosti.

Jedna od Janu dragih pjesama iz zbirke „Trenutci“ je:

Mijenjati se s tobom
Kad bih bar na trenutak 
mogao mijenjati se s tobom, ponekad.
Na trenutak vidjeti, 
kako je netko drugi biti.
Da nauživam se u odmorima 
i tvojim malim radostima!
Mozak sa strane staviti,
i na brige svoje zaboraviti.
Da izađem iz sebe, 
i zamijenim se za tebe.
Ali samo na trenutak,
da odmorim se od sebe, ponekad.
 Jan Bolić

- Svoju knjigu nazvao sam „Trenutci“ jer smatram da oni zauvijek ostaju u našim srcima i stvaraju naš život, kazao je na predstavljanju svog djela u „Ribook Knjižari“ autor. Publici je više o nastajanju „Trenutaka“ i zanimljivoj suradnji s Janom Bolićem, ispričao Milan Zagorac, dok je pjesme iz zbirke čitao dugogodišnji Janov prijatelj Damir Selimović.

Jan je pozitivan primjer osobe s invaliditetom, koja unatoč svojoj bolesti, spinalnoj mišićnoj atrofiji (SMA) živi punim plućima i dokazuje „da je sve moguće i ništa nije neostvarivo ako to doista jako želiš“.

- Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli u stvaranju moje prve knjige, posebno Studio TiM, uredniku Milanu Zagorcu, gradonačelniku Vojku Obersnelu i Gradu Rijeci na financijskoj podršci, Igoru Popoviću na fotografijama i Ines Ljubetić na mentorstvu. Također se moram iskreno zahvaliti svim dragim ljudima na podršci jer su oni moja najveća inspiracija, istaknuo je Jan Bolić prilikom predstavljanja. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.