Uz zbirku poezije „Trenutci“

Jan Bolić: Misli i osjećaje stavim na papir, tako lakše prelazim sve prepreke, koje nisu male

K. B.



Jedna od Janu dragih pjesama iz zbirke „Trenutci“ je:


Mijenjati se s tobomKad bih bar na trenutak mogao mijenjati se s tobom, ponekad.Na trenutak vidjeti, kako je netko drugi biti.Da nauživam se u odmorima i tvojim malim radostima!Mozak sa strane staviti,i na brige svoje zaboraviti.Da izađem iz sebe, i zamijenim se za tebe.Ali samo na trenutak,da odmorim se od sebe, ponekad. Jan Bolić


– Svoju knjigu nazvao sam „Trenutci“ jer smatram da oni zauvijek ostaju u našim srcima i stvaraju naš život, kazao je na predstavljanju svog djela u „Ribook Knjižari“ autor. Publici je više o nastajanju „Trenutaka“ i zanimljivoj suradnji s Janom Bolićem, ispričao Milan Zagorac, dok je pjesme iz zbirke čitao dugogodišnji Janov prijatelj Damir Selimović.


Jan je pozitivan primjer osobe s invaliditetom, koja unatoč svojoj bolesti, spinalnoj mišićnoj atrofiji (SMA) živi punim plućima i dokazuje „da je sve moguće i ništa nije neostvarivo ako to doista jako želiš“.


– Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli u stvaranju moje prve knjige, posebno Studio TiM, uredniku Milanu Zagorcu, gradonačelniku Vojku Obersnelu i Gradu Rijeci na financijskoj podršci, Igoru Popoviću na fotografijama i Ines Ljubetić na mentorstvu. Također se moram iskreno zahvaliti svim dragim ljudima na podršci jer su oni moja najveća inspiracija, istaknuo je Jan Bolić prilikom predstavljanja.