Svečanost u Rijeci

Jadrolinija ostaje lider: Na ‘Marku Polu’ obilježena 70. obljetnica nacionalnog brodara

Darko Pajić

S presice na brodu »Marko Polo« pomorcima poslana želja za mirnim morem / Snimio Ivica TOMIĆ

S presice na brodu »Marko Polo« pomorcima poslana želja za mirnim morem / Snimio Ivica TOMIĆ

Naše najveće blago su bili i ostali pomorci, njihovo znanje i iskustvo i stoga namjeravamo osmisliti sustav edukacije s ciljem da se to iskustvo sustavno prenosi sa starijih na mlađe generacije koje će dolaziti u kompaniju, rekao je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta



RIJEKA  Jadrolinija može i hoće zadržati lidersku poziciju na Jadranu, također i pratiti nove trendove na tržištu te odgovoriti na primjenu novih tehnologija u brodarstvu, kao što je uvođenje novih brodova u flotu na hibridni ili LNG pogon. 


Jedan od prioriteta ostaje i obnova flote u kojoj danas imamo 50 brodova u dobrom stanju, ali moramo razmišljati o zamjeni dijela flote, što se pogotovo odnosi na starije brodove. Intenzivno radimo na planu obnove flote koji ćemo prezentirati početkom iduće godine s ciljem da postupno i pametno idemo u nabavku svih vrsta brodova, počev od katamarana do putničkih brodova i brodova za vanjske otoke. Želimo dodatno modernizirati kompaniju kroz proces digitalizacije, poboljšati usluge i stvoriti komfornije i kvalitetnije uvjete putovanja za sve naše putnike.


Naše najveće blago su bili i ostali pomorci, njihovo znanje i iskustvo i stoga namjeravamo osmisliti sustav edukacije s ciljem da se to iskustvo sustavno prenosi sa starijih na mlađe generacije koje će dolaziti u kompaniju, rekao je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta na konferenciji za novinare koja je održana na brodu »Marko Polo« u riječkoj luci u povodu obilježavanja 70. obljetnice osnutka najvećeg hrvatskog putničkog brodara.


 




On je pritom iznio i aktualne podatke o poslovanju te naveo kako je u prvih 11 mjeseci ove godine Jadrolinija imala ukupno 11,8 milijuna putnika i 2,9 milijuna vozila, što je povećanje prometa za 7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Sasvim je izgledno kako će do kraja godine  prvi put u povijesti Jadrolinija zabilježiti promet veći od 12 milijuna putnika.


Proslava 70. obljetnice Jadrolinije održava se  u sklopu trodnevne manifestacije pod nazivom Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe, koji se u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nastavljaju u srijedu.


Nakon cjelodnevnih događanja svečana akademija  bit će održana u srijedu u Opatiji i na njoj će ministar Oleg  Butković uručiti priznanja i nagrade istaknutim pojedincima i tvrtkama u pomorstvu i unutarnjoj plovidbi.      VIŠE MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU U SRIJEDU!