Zlostavljano štene

Izmrcvareni psić Srećko pronađen na Pehlinu se oporavlja od ozljeda, traži se udomitelj

Portal Novilist.hr

Važno bi bilo da se oporavlja u stanu ili kući, a ne vani i da ima ljubavi jer moramo ovom malom čudu vratiti vjeru u ljude, poručuju iz Društva za zaštitu životinja



Zlostavljani šestomjesečni psić koji je sinoć pronađen oko cijelog tijela svezan uz drvo na Pehlinu i koji je u trenutku pronalaska bio u izuzetno teškom stanju, danas je malo stabilnije.


Veterinar je zašio nekoliko centimetara duboke zarezotine po vratu i dao mu antibiotike, a iz Društva za zaštitu životinja Rijeka koje se angažiralo u akciji spašavanja sirote životinje traže udomitelja.


– Zasad je stabilno. Čeka ga dug oporavak i sutra opet ide na terapiju. Tražimo udomitelje ili barem privremeni smještaj, dok ćemo mi osigurati hranu i prijevoz do veterinara. Važno bi bilo da se oporavlja u stanu ili kući, a ne vani i da ima ljubavi jer moramo ovom malom čudu vratiti vjeru u ljude, poručuju iz Društva za zaštitu životinja, navodeći da ih svi zainteresirani za udomljavanje šteneta kojeg su nazvali Srećko može kontaktirati preko Facebook stranice.


Priču o šokantnom slučaju zlostavljanja psa s Pehlina smo objavili danas, a volonteri Društva su nam dostavili i prilično uznemirujuće fotografije s mjesta pronalaska izmrcvarene životinje.




Iz Društva za zaštitu životinja Rijeka mole za pomoć pri podmirivanju veterinarskih troškova. Točan iznos bit će objavljen na FB stranici Društva. Do tada, pomoći možete uplatom na račun:


Žiro-račun (za pomoć psima u azilu):IBAN: HR0223400091117016982 PBZpoziv na broj 1117016982Devizni račun:HR9524020061100689037SWIFT ESBCHR22ERSTE

s naznakom: “Za Srećka”


– Nazvali smo ga Srećko. Jer kako drugačije nazvati mladog psića kojeg su samo trenuci dijelili od sigurne, bolne i jadne smrti, rekli su aktivisti Društva.