Evakuirani stanari

Izmještena aviobomba pronađena na gradilištu bivšeg RIO-a. Opasni transport prošao kroz Rijeku

P. N.

Snimio S. Drechsler

Snimio S. Drechsler



Jutros je krenulo izmještanje avionske bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata, koja je pronađena na gradilištu na prostoru bivše tvornice Rio u Izviđačkoj ulici u Rijeci, te njen transport kroz Rijeku.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER



Prethodno je prije osam sati provedena evakuacija građana iz stambenih i drugih infrastrukturnih objekata u blizini mjesta gdje je bomba nađena. Svoje domove morali su napustiti stanari u ulicama Creska, kućni brojevi 14 i 14/1, Izviđačka ulica kućni brojevi 6, 8 i 11, Labinska ulica kućni brojevi 39 i 45 i Ulica Ante Pilepića kućni brojevi 11, 13, 15, 17, 19 i 19/1. Građani su upozoreni i da zaključaju ulazna vrata i spuste.





Trasa kretanja opasnog tereta do mjesta uništenja je sljedeća: Izviđačka ulica – Labinska – Liburnijska – Istarska – Ljubljanka – Kvarnerska – rotor Matulji – raskrižje Uho – A-8 – A-7 – Vrata Jadrana – čvor Diračje – izlaz čvor Rujevevica – rotor kod Inter spara – ŽC 5215 – čvor Hosti – čvor Štefani – raskrižje Halubjan – raskrižje Pogled – ŽC 5017 (Petrolejska cesta) – Garići – Saršoni – Skvažići – Benčani – Sv. Jurja – Grohovski put – ulica Braće Fućak – Pašac – DC-3 – Svilno – Buzdohanj – Čavle – A-6 – Kikovica – Piramida – Kamenjak. Upozoravaju se građani da se ne zadržavaju na trasi kretanja te da poštuju upute policijskih službenika na osiguranju sve do prolaska opasnog tereta. Također, upozoravaju se građani da se tijekom sutrašnjeg dana ne zadržavaju na području Kamenjaka gdje će biti provedena neutralizacija avionske bombe.



– Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske jutros su uspješno izmjestili pronađeno minsko-eksplozivno sredstvo na području Kantride, avio bombu iz II svjetskog rata. Time je otklonjena opasnost za sigurnost građana i imovine, a trenutačno se spomenuta bomba prevozi po planiranoj trasi do lokacije na kojoj će biti neutralizirana prema pravilima struke. Pozivamo stoga građane da se mogu vratiti svojim domovima i radnim mjestima, kao i redovnim aktivnostima, poručili su iz policije.