'Kinder bueno je najbolji'

Izložba umjetnice u nastajanju Done Rakipov

Marija Duvnjak

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Dok su u ovoj večeri koja se odigrala u veselom i razigranom tonu otvaranje izložbe i auditivno ispunili njeni prijatelji Lara Novak nastupom na violini i Sergej Božić vokalnom obradom američke pjevačice Keshe »Praying«



U utorak u Klubu mladih otvorena je izložba umjetnice u nastajanju Done Rakipov pod nazivom »Kinder bueno je najbolji«. Izložba fotografija mlade Dona Rakipov vizualno je upotpunila zidove Kluba mladih.


Dok su u ovoj večeri koja se odigrala u veselom i razigranom tonu otvaranje izložbe i auditivno ispunili njeni prijatelji Lara Novak nastupom na violini i Sergej Božić vokalnom obradom američke pjevačice Keshe »Praying«.


Dona Rakipov je slučajno došla na ideju o postavljanje ove izložbe »Kinder bueno je najbolji«. Nakon objaljevnog natječaja Kluba mladih na koji je prijavila svoje uratke odlučio je radove i prikazati široj publici izloživši ih na zidovima Kluba.




Sama izložba prati postmoderne trendove u umjetnosti te nema određenu temu, već su izloženi radovi rađeni raznim tehnikama koje prati i raznolik sadržaj, od portreta do pejzaža.


Za naziv inspiraciju je dobila iz njene omiljene čokoladice, za koju kaže da je, kao i fotografija u njenom životu uvijek konstantna.