Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Svjetski dan voda

Izložba fotografija na Korzu: H2O vodi Rijeke i riječkog prstena

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 22. ožujak 2018. u 19:40 2018-03-22T19:40:00+01:00

RIJEKA  »H2O vodi Rijeke i riječkog prstena« naziv je izložbe  koja je danas otvorena na Korzu u povodu obilježavanja Svjetskog dana voda, a u organizaciji Grada Rijeke i KD-a Vodovod i kanalizacija. Riječ je o tematskoj izložbi koja fotografijama vode u svim njezinim gibanjima javnosti ukazuje na dragocjenost ovog resursa, donosi kratke i zanimljive podatke o prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti riječkog isporučitelja voda. Fotografije potpisuje dugogodišnji djelatnik tog komunalnog društva Damir Mijailović, a ostaju na Korzu do 3. travnja.
– Voda je resurs koji traži zaštitu i okosnica je programskog koncepta Rijeka EPK 2020. Izložba poziva javnost da se s oprezom odnose prema njoj i opravdava sve naše napore u komunalna ulaganja jer ona pridonose njezinoj kvaliteti, rekli su na otvorenju zamjenik gradonačelnika Marko Filipović i direktor KD-a Vodovod i kanalizacija Andrej Marochini, koji smatraju da će zbog dvojezičnih informacija ova tema biti zanimljiva i stranim posjetiteljima.

Na tiskovnoj konferenciji Ekološkog socijalnog foruma također je bilo riječi o značaju vode, govorilo se o njezinoj kvaliteti, izvorima u našoj Županiji, a najavljene su i edukacije mladih. Forum je za građane pripremio i edukativne letke za građane. U našoj Županiji na vodoopskrbu je priključeno 93 posto stanovništva (što je iznad republičnog prosjeka), a lani je od 817 uzoraka samo njih 17 bilo neispravno. Naši glavni resursi su podzemnice. Veliki je problem u odvodnji, ali i u onečišćenju špilja, kršnih krajolika, naglašeno je na presici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.