Maškarani petak

Izbor dvadesete kraljice Riječkog karnevala, ključevi grada Meštru Toniju

Slavica Mrkić Modrić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Na Izboru kraljice, što će se u petak, 23. siječnja u 20 sati održati u Dvorani mladosti, za krunu i zlatni plašt borit će se devet karnevalistica



Kandidatkinje za ovogodišnju kraljicu karnevala su: Ana Tancabel (KU »Vavek parićani«, Matulji), Laura Dojmi (Šmričke Mačkare, Šmrika), Tea Ćiković (»Najpusna divojka«, Matulji), Andrea Stanarević (Udruga »Halubajke«, Viškovo), Stella Paris (MK Grad Grobnik), Matea Piković (»Kunpanija z Halubja«, Viškovo), Martina Gibičar (Halubajske mažoretkinje, Viškovo), Valerija Hudeček (K.U. Pom-F-Ri, Rijeka) i Valentina Hrvatin (K.U. »Zijat, sost, tancat i pit«, Matulji).



    Na presicu su kandidatkinje došli podržati Meštar Toni i još uvijek aktualna Kraljica Riječkog karnevala Vedrana Šegulja, koji su pozvali sve da dođu u petak u Dvoranu mladosti, navijaju za svoju favoritkinju i podrže sve ostale, da se zabave i proslave početak maškarane vladavine. Meštar Toni je i ove godine od pokrovitelja Riječkog karnevala 2015., Borisa Bandere, direktora Adria P.A. Škurinje, dobio na posudbu službeno karnevalsko vozilo Renault Lagunu s kojim će stizati na sve svoje karnevalske obaveze. 


    Linda Sciucca, članica Uprave Luke Rijeka, izjavila je da je Luka Rijeka već 4. godinu u kontinuitetu pokrovitelj Riječkog karnevala te da ih to, kao i svaki put do sada, veoma veseli. Osim podržavanja Karnevala kao međunarodnog događanja koje već odavno prelazi granice regije, Luka Rijeka vidi interes u njegovu pokroviteljstvu i zbog posjetitelja grada Rijeke i Riječkog karnevala, koji dolaze s tržišta s kojima Luka Rijeka posluje. Sciucca je zaželjela Karnevalu lijepo vrijeme, rekordan broj posjetitelja, dobru organizaciju i puno uspjeha. 


    Uz obavijest da je cjelokupni program Riječkog karnevala 2015. objavljen je na web stranici www.rijecki-karneval.hr, te poziv svima na višesatnu zabavu u Dvoranu mladosti, Gordana Klimko, suradnica u Turističkoj zajednici Grada Rijeke. napomenula je kako će u skladu s aktualnim trenutkom i kandidatkinje pri svakom izlazu imati izlazne ankete, dok će negdje oko 22 sata karnevalski DIP objaviti službene rezultate, uračunavši i one iz dijaspore. U slučaju kiše, manifestacija se iz Dvorane seli na otvoreno.