Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
15. listopada 2019.
Nepovratni novac

Iz EU fondova 6,5 milijuna kuna za energetsku obnovu riječkih vrtića i škola

Foto S. JEŽINA
Foto S. JEŽINA
Autor:
Objavljeno: 8. prosinac 2015. u 15:57 2015-12-08T15:57:00+01:00

Po riječima pročelnika Odjela za gospodarenje imovinom Vladimira Benca, energetski će se obnoviti osnovne škole Nikole Tesle i Frana Frankovića te vrtići "Krijesnica" i "Turnić"

RIJEKA – Grad Rijeka dobio je iz fondova Europske unije 6,5 milijuna kuna za energetsku obnovu dvaju vrtića i dviju škola te 958.500 kuna za izradu projektne dokumentacije za energetsku obnovu još osam škola i šest vrtića, rečeno je u utorak na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela.

 Nepovratni novac za energetsku obnovu vrtića i škola dobiven je preko natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

 Po riječima pročelnika Odjela za gospodarenje imovinom Vladimira Benca, energetski će se obnoviti osnovne škole Nikole Tesle i Frana Frankovića te vrtići "Krijesnica" i "Turnić".

 Budući da je ukupna vrijednost ulaganja 11,4 milijuna kuna, gradska uprava iz gradskog će proračuna uložiti još oko 4,9 milijuna kuna.

 Natječaji za izvođače radova bit će raspisani početkom 2016., a radovi će se izvoditi tijekom ljetnih školskih praznika. 

 I za te objekte gradska uprava će predati prijave za dobivanje nepovratnog novca za energetsku obnovu kad se provede javna nabava i izradi projektna dokumentacija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.