Nije još primila odluku

Ivona Milinović neće vratiti vijećnički mandat: ‘Mogu mene izbaciti iz HDZ-a, ali HDZ iz mene nikako’

Damir Cupać



Gradska vijećnica Ivona Milinović jednoglasnom odlukom županijskog časnog suda, a nakon prijave Gradskog odbora riječkog HDZ-a, isključena je iz te stranke zbog šovinističkih izjava na desničarskoj emisiji podcast Velebit na kojoj je gostovala prije dva i pol mjeseca. Ona nije htjela komentirati odluku bivših stranačkih kolega budući da je službeno nije dobila. Ali dok čeka poštara s odlukom ili e-mail, ipak se na društvenim mrežama osvrnula na isključenje.


– Drage prijateljice i prijatelji, drage članice i članovi HDZ-a, drage Hrvatice i Hrvati, hvala vam od srca na vašim pozivima i porukama podrške. U ovom trenutku ne mogu vam reći mnogo o mom navodnom izbacivanju iz HDZ-a, budući sam za isto saznala iz medija, još nisam primila nikakvu službenu obavijest. Ono što mogu obećati jest da kakav god bio ishod, nastavit ću u svom političkom radu promicati demokršćanske i državotvorne vrijednosti. Kao gradski vijećnik nastavit ću upozoravati na klijentelizam i korupciju na svim razinama, te se pridržavati programskih načela HDZ-a dr. Franje Tuđmana. To su birali birači HDZ-a na lokalnim izborima i nemam ih pravo iznevjeriti. Mogu mene iz HDZ-a, ali HDZ iz mene nikako, napisala je Milinović. Poslala je i poruku kolegama iz stranke.


– Članicama i članovima HDZ- poručujem, ne bojte se! Nemojte posustati u borbi za svoje ideale, nemojte pognuti glavu, nemojte biti poltroni. To nije HDZ kakav je dr. Tuđman s utemeljiteljima HDZ-a stvarao. Dr. Tuđman i hrvatski branitelji borili su se za demokraciju i pluralizam. Naša je zadaća da nastavimo hrabro promicati te vrijednosti, vrijednosti za koje su mnogi hrvatski sinovi položili svoje živote, završila je objavu Milinović.




Koliko se dade iščitati njezin tekst, a ako se makne onaj patetični dio, Ivona Milinović neće vratiti mandat gradske vijećnice stranci. Činjenica je da ona to ne mora ni učiniti jer mandat ne pripada stranci, već njoj, ali moralno bi bilo to napraviti. Ona je ipak odlučila kao gradska vijećnica i dalje upozoravati na klijentelizam i korupciju na svim razinama te se i dalje pridržavati programskih načela HDZ.a dr. Franje Tuđmana.