Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 6
Sutra: 13° 13° 6
16. prosinca 2019.
Središnji skup koalicije PGS-a, Ljube Jurčića i BUZ-a

Ivaniš: Neka Čačić u Varaždinu drži lekcije, a ne u Rijeci

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 1. prosinac 2011. u 18:51 2011-12-01T18:51:19+01:00

Žao mi je što govorimo ovim tonom, ali svi mi u Rijeci jako dobro znamo kako se tko borio za riječke tvrtke i brodogradilišta 2000. godine. Ako su oni u Kukuriku savezu "spasitelji" 3. maja, onda već danas znamo i bojimo se: nećemo ga uspjeti obraniti, rekao je Nikola Ivaniš

RIJEKA -  Središnji predizborni skup koalicije PGS-a, Ljube Jurčića i BUZ-a, održan na Korzu, obilježila je poruka čelnicima Kukuriku koalicije da nemaju pravo Riječanima svisoka govoriti za koga glasati na ovim izborima, niti imaju pravo tvrditi da će manje stranke ili koalicije ugroziti promjene u Hrvatskoj:

- Prije nekoliko godina poručili smo s ovog istog trga: nije Rijeka Glavašev Osijek, a sad poručujemo nije Rijeka Čačićev Varaždin. Neka u svom Varaždinu drži lekcije, a ne u Rijeci - izjavio je politički tajnik PGS-a Nikola Ivaniš, poručivši predsjedniku HNS-a i ovo: "U Prvu riječku gimnaziju, ovdje gore, išao sam ja, a ne on, i ne može nam doći ovako strogim glasom držati lekcije. To Riječani neće dozvoliti, neka se nauči prvo pristojno ponašati".

on

Ivaniševa je poruka da program Kukuriku koalicije nikad nitko nije vidio.

- Žao mi je što govorimo ovim tonom, ali svi mi u Rijeci jako dobro znamo kako se tko borio za riječke tvrtke i brodogradilišta 2000. godine. Ako su oni u Kukuriku savezu "spasitelji" 3. maja, onda već danas znamo i bojimo se: nećemo ga uspjeti obraniti - rekao je Ivaniš.

Za svoj PGS rekao je da članovi ove stranke nikad nisu pristajali na ucjene, i nisu bili ničiji poltroni, pa ni u Rijeci, ali zato su često biti predmetom napada upravo SDP-a. "Srećom, s prof. dr. Jurčićem brzo smo se i lako dogovorili, i imat ćemo predstavnika u Saboru - Darija Vasilića", rekao je.

Prvi kandidat na zajedničkoj listi  Darijo Vasilić, već pet puta biran za gradonačelnika Krka, poručuje biračima da su jedino regionalci iz PGS-a beskompromisni borbi za interese Rijeke, otoka i cijele PGŽ, dok prof. dr. Ljubo Jurčić, nositelj svih lista ove koalicije, poručuje da zadatak politike mora biti zaustavljanje gospodarske stagnacije i očuvanje socijalne sigurnosti građana, a to ne mogu ideologizirane velike stranke.

- SDP-u i HDZ-u nisu važni ljudi ni programi, njima smjene vlasti trebaju samo da ostvare vlastite inerese. Oni se hrane ideologijama i bave sobom, a ne boljitkom građana. Oni stalno upomoć zovu pomoć izvana, bilo MMF, bilo EU, jer sami ne znaju rješavati probleme - rekao je Jurčić. Oni su i protiv intelektualaca u politici, oni su protiv etike u politici, a jedino što znaju jest ispravljanje krivih navoda i svađanje, poruka je ekonomskog stručnjaka Ljube Jurčića.

PGS-ov skup okupio je nekoliko stotina ljudi, uz besplatne sardelice i vino, te nastup operne pjevačice Sandre Bagarić.

srd

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.