Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 3n
Sutra: 27° 31° 2
18. lipnja 2018.
Novost

Internacionalizacija Medicinskog faksa: Studij medicine na engleskom jeziku od akademske 2017/18.

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 18. prosinac 2016. u 7:00 2016-12-18T07:00:00+01:00

RIJEKA Studij medicine na engleskom jeziku u Rijeci starta od iduće akademske godine kad će otvoriti 30 mjesta za strane studente kojima će godišnja školarina iznositi 9.000 eura. Studij je jučer predstavljen u okviru dana Medicinskog fakulteta u Rijeci u gradskoj vijećnici, a kako je kazao dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. Tomislav Rukavina, ovaj studij ulazi u odrednice strateškog razvoja fakulteta i riječkog Sveučilišta, donosi internacionalizaciju, povezivanje i razvoj.

– U konačnici ti će mladi ljudi studirati i živjeti u našem gradu, a dodatnu vrijednost osjetit će se kada zaživi cijeli kampus i izgradi se sveučilišna bolnica, rekao je Rukavina.
Voditeljica Studija na engleskom jeziku prof. dr. Sanja Štifter istaknula je tradiciju jednog od najboljih fakulteta u Hrvatskoj kao motiv za pokretanje studija na engleskom jeziku.

Kvalitetan program

– Naš je glavni cilj osigurati kvalitetni program. S ovim programom nastojimo raditi i na smanjenju nedostatka liječnika i vjerujemo da će i lokalna zajednica profitirati s novim studentima koji će ovdje boraviti šest godina.
Kod pokretanja studija medicine na engleskom jeziku osobit je naglasak stavljen na važnost kvalitete programa studija i njegovu ujednačenost s europskim programima. Jedino takav program omogućava konkurentost budućih liječnika koji će izaći s ovog studija na tržištu rada, istaknula je Štifter koja je jučer predstavila i novu internetsku stranicu Medicinskog fakulteta na kojoj zainteresirani za studij na engleskom jeziku mogu pronaći sve potrebne dokumente.

Prodekanica za nastavu na Medicinskom fakultetu u Rijeci prof. dr. Dragica Bobinac podsjetila je da studijski programi ovog fakulteta uglavnom sadrže praktični dio nastave koja u pravilu čini tri četvrtine rada nastavnika.

Veliki iskorak

– Zato je potreban velik broj nastavnika i velik trud da možemo proći sav taj program. Istovjetni program na engleskom jeziku i novih 30 studenata, nije samo put u otvaranje našeg fakulteta i financijsko jačanje, nego i jačanje naših nastavničkih kapaciteta čemu se posebno veselim, rekla je Bobinac.

Internacionalizacija fakulteta će, prema mišljenju prodekana za nastavu prof. dr. Saše Ostojića, značajno unaprijediti sudjelovanje u programima znanstveno-nastavne mobilnosti Europske unije, a provedba strogih međunarodnih standarda omogućit će podizanje ljestvice kvalitete na sveukupnim studijima koji se izvode na Medicinskom fakultetu.
– Ovaj studij velik je iskorak za naš fakultet, Sveučilište u Rijeci i širu akademsku zajednicu. Možemo ga smatrati intelektualnim izvoznim proizvodom naše generacije, ali i svih onih koji su gradili temelje ove institucije tijekom 61 godine postojanja, poručio je Ostojić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka