Priopćenje

Interesni odbor HNS-a za školstvo podružnice Rijeka traži nastavak provedbe kurikularne reforme

Tihana Tomičić

Svatko tko smatra da je hrvatski obrazovni sustav dobar i da obrazujemo kadrove spremne za tržište rada ili je zlonamjeran, ili nema dodira s realnošću, navodi se u priopćenju



Interesni odbor HNS-a za školstvo podružnice Rijeka obratio se javnosti priopćenjem u kojem traži nastavak provedbe kurikularne reforme.


U priopćenju se kaže:


–       Obrazovanje nije sustav u kojem promjene daju rezultat u jednom ili dva saborska mandata – svaka promjena obrazovnog sustava mora biti temeljena na širokoj stručnoj javnoj raspravi te lišena svakodnevnog politikanstva i skupljanja nekoliko postotnih bodova na anketama.




–       Trenutno planirana kurikularna reforma upravo je plod rada velikog broja stručnih ljudi koji gotovo cijeli svoj život rade u obrazovnom sustavu.


–       Svatko tko smatra da je hrvatski obrazovni sustav dobar i da obrazujemo kadrove spremne za tržište rada ili je zlonamjeran, ili nema dodira s realnošću. Zaustavljene kurikularne reforme u ovom trenutku znače nazadovanje hrvatskog obrazovnog sustava još nekoliko godina.


–       Politika razvoja ljudskih potencijala mora biti temeljna strategija svake države, a ovim potezima više je nego jasno da pojedinci nemaju veze s domoljubljem, ma koliko ga spominjali i zaklinjali se u njega.