Most

Ines Strenja-Linić: Dosta je da smo svi taoci Komadine i Obersnela. Lopaču treba spasiti!

Damir Cupać

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Nadamo se da će prestati prepucavanja između Komadine i Obersnela i da će zajedničkim snagama urediti komunalnu infrastrukturu da bi bila primjerena 21. stoljeću, kazala je Mandić



RIJEKA – Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja Linić izjavila je da građani Primorsko-goranske županije i Rijeke trebaju prestati biti taoci lošeg odnosa župana Zlatka Komadine i gradonačelnika Vojka Obersnela.


– Primjeri kao što su Psihijatrijska bolnica Lopača, nogometni stadion na Kantridi i projekt Europske prijestolnice kulture svjedoče o tome. Lopača mora opstati kao bolnica, mi smo dali amandmane na državni proračun da bi se osigurala sredstva, ali je neprihvatljivo da Primorsko-goranska županija negira da dio decentraliziranih sredstava treba proslijediti toj zdravstvenoj ustanovi kojoj je osnivač Grad Rijeka. Što se tiče EPK, postavlja se pitanje je li župan Komadina na vrijeme izvijestio gradonačelnike i načelnike o obvezama koje je potpisao. Za njihove proračune 500.000 kuna nije malo, izjavila je Strenja Linić.


Gradska i županijska vijećnica Mosta Petra Mandić osvrnula se na potrebu da se Primorsko-goranska županija uključi u projekt rekonstrukcije stadiona na Kantridi.




– Sukladno javnim istupima župana Komadine i gradonačelnika Obersnela u kojim su nas prozivali da nešto poduzmemo oko stadiona, mi smo pokrenuli inicijativu koja je rezultirala pomakom i rezultat koje je zaključak župana Komadine u vezi s rekonstrukcijom. Županija treba izjaviti da je voljna sudjelovati u rekonstrukciji, a Grad Rijeka treba ispoštovati zakonsku proceduru da bi to bilo ostvarivo. Komunalna infrastruktura u Rijeci je u lošem stanju pa tako i Kantrida. I zbog toga je ovo velika stvar za građane. Nadamo se da će prestati prepucavanja između Komadine i Obersnela i da će zajedničkim snagama urediti komunalnu infrastrukturu da bi bila primjerena 21. stoljeću, kazala je Mandić.


Gradski vijećnik Mosta Josip Kukuljan najavio je da će njegova stranka zatražiti tematsku sjednicu u vezi s poslovanjem i funkcioniranjem Autotroleja.


– Svjedoci smo nezadovoljstva putnika koji radije idu pješke nego što se vode u prenatrpanim autobusima nakon što je smanjen broj polazaka. Sada je to vraćeno, ali i dalje ostaje problem vozača koji moraju voziti gradske linije dok se njihovi kolege u isto vrijeme šalju u Novalju. Pitanje je poštuje li se kolektivni ugovor kada su ti ljudi u pitanju. Naša je ocjena da je stanje u kojem je Autotrolej rezultat loših poslovnih odluka od vremena Željka Smojvera preko Marina Rajčića i zbog svega toga ćemo tražiti tematsku sjednicu, zaključio je Kukuljan.