Objavljen javni natječaj

Industrijska zona Bakar traži direktora, stigle tri molbe

Sanja Gašpert

Prošle godine u Zoni otvorene su čak 33 nove hale koje su zaposlile 300 radnika / Snimio Marko GRACIN

Prošle godine u Zoni otvorene su čak 33 nove hale koje su zaposlile 300 radnika / Snimio Marko GRACIN

Aktualnom direktoru tvrtke Irvinu Badurini istječe četverogodišnji mandat, a i on se sam prijavio na natječaj. U proteklih godinu dana u Industrijsku zonu je uloženo više od 900 milijuna kuna



BAKAR Skupština Industrijske zone Bakar objavila je javni natječaj za izbor direktora Industrijske zone. Naime, aktualnom direktoru Zone, Irvinu Badurini istječe četverogodišnji mandat, tako da je sukladno važećim propisima raspisan natječaj za direktora objavljen na službenim stranicama, u javnim glasilima i na stranicama Novog lista.


– Natječaj je otvoren do kraja tjedna, na njega se mogu prijaviti svi kandidati koji zadovoljavaju uvjete iz natječaja, svaka će molba biti pažljivo razmotrena. Do sada smo primili tri molbe, među njima i molbu aktualnog direktora Irvina Badurine, kaže bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić.


Industrijska zona Bakar danas je komunalno i infrastrukturno najopremljenija zona u Hrvatskoj. U proteklih godinu dana u Industrijsku zonu uloženo je više od 900 milijuna kuna, od toga 46 milijuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, a 16 milijuna kuna iz gradskog proračuna Grada Bakra, dok su najveća ulaganja zabilježena u pozadinski terminal Luke Rijeka.




Na prostoru zone u proteklih godinu dana otvorene su čak 33 nove hale, koje su zaposlile 300 radnika, a nekoliko je poslovnih subjekata, točnije trenutačno njih sedam pred otvaranjem, dok su za buduća četiri u tijeku pripremne radnje za skorašnje potpisivanje ugovora.


Danas je na površini od 500 hektara otvoreno 191 poslovnih prostora, koji zapošljavaju oko četiri tisuće zaposlenika. Dnevno zonu posjeti oko trideset tisuća ljudi, a godišnje se u zoni uprihodi oko milijardu eura prihoda, pa se s pravom može reći kako je Industrijska zona Bakar najveća u Hrvatskoj.