Kontrola

Imamo prve rezultate kamera koje u Rijeci snimaju nepropisno parkiranje. U samo jednom danu – 73 prekršaja

Ljiljana Hlača

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Prometno redarstvo očekuje pad prekršaja za lokacije koje se nadziru. Sustav će samim uvođenjem djelovati preventivno te će utjecati na promjenu dosadašnjeg načina nepropisnog parkiranja kod određenog dijela vozača



RIJEKA – Nadzorne kamere koje su postavljene na pet riječkih lokacija po centru grada radi bilježenja nepropisno parkiranih vozila samo su u jednom danu, a riječ je o ponedjeljku 19. kolovoza, zabilježile 73 prekršaja. Za sve te slučajeve bit će izdana i poslana obavijest o počinjenom prekršaju na kućnu adresu vlasnika vozila, kažu u Direkciji za prometno redarstvo. No, dodaju da još nije vrijeme za neku dublju analizu o rezulatima sustava.


Podsjetimo, kamere su u »pravi rad« puštene 15. kolovoza.


– To se u pravilu radi na tjednoj i mjesečnoj bazi i tada ćemo imati realnije pokazatelje, no još uvijek smo u kolovozu, kada je smanjen intenzitet prometa u gradu te je uzorak premali da bismo mogli utvrditi stvarni trend, odgovara dalje na naš upit Direkcija.




– Uspoređuju li se svi zabilježeni događaji putem sustava u prva tri radna dana proteklog tjedna, od 12. do 14. kolovoza, tijekom kojeg je sustav samo evidentirao događaje, s prva tri radna dana ovog tjedna, od 19. do 21. kolovoza, od kada je građanima najavljeno sankcioniranje prekršaja, može se govoriti o određenom padu, no još jednom naglašavamo činjenicu da je uzorak premali, istaknuto je.


Direkcija u svakom slučaju očekuje znatan pad prekršaja za lokacije koje se nadziru. Sustav će već samim uvođenjem djelovati preventivno te će utjecati na promjenu dosadašnjeg načina nepropisnog parkiranja kod određenog dijela vozača, očekivanja su Direkcije za prometno redarstvo.