Roditelji ogorčeni

Igralište zatvoreno, učenici OŠ Belveder nemaju se gdje igrati

Ljiljana Hlača

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA Nedostaje nam naše igralište, zavapila su djeca OŠ Belveder na Kozali, pokazujući nam zatvorena vrata rukometnog igrališta koje se nalazi tik do njihove škole, a koje je već mjesecima zatvoreno radi njihove sigurnosti. Naime, ovo igralište, iako je obnovljeno prije sedam godina sredstvima MO-a, više nije pogodno mjesto za igru; njegova površina je nepravilna, ispucala i prepuna ispupčenja.


Učenici se sada igraju na zemljanoj ledini ispred škole. Obnova rukometnog igrališta je izvedena 2010., stajala je 350.000 kuna, izvođač je bila tvrtka Građevinar. Sanacija lokacije je napravljena tako da se na postojeći asfalt stavio lijevani asfalt u crvenoj boji. Već po završetku zahvata počela su se primjećivati oštećenja. Zbog toga MO Brašćine-Pulac smatra da su radovi nestručno izvedeni.


– Godinama ukazujemo na ovaj problem i tražimo od Grada Rijeke da ga riješi. Ali, ništa se ne događa. Njihov odgovor je lokot. A kada je riječ o razlozima zbog čega se sve to događa, svatko ima svoju teoriju, ukazuje nam na ovaj problem predsjednik Vijeća MO Brašćine-Pulac Josip Rupčić koji je jučer sazvao i konferenciju za novinare kojoj su nazočili i ogorčeni roditelji učenika spomenute škole. Vijeće Odbora i roditelji sada traže da se »crveni« sloj skine i stavi obični asfalt, ali malo finije granulacije. Žele da se igralište što prije stavi u funkciju. No, čini se da je gradska blagajna sada prazna za jedan takav građevinski zalogaj.




– Grad Rijeka je izabrao izvođača, odabrao način sanacije, odlučio se za tu neku novu tehnologiju, oni su vodili radove. Bilo kako bilo, žalosno je da mi moramo gurati nešto što je gradska uprava već odavno morala sama riješiti – zaključio je Rupčić, pokazujući nam dopis pročelnice Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irene Miličević iz 2013. gdje stoji da će »Rijeka promet u suradnji s ovim Odjelom čim hitnije poduzeti mjere« vezano za igralište.


Iz Grada Rijeke je na naš upit odgovoreno da se igralište OŠ Belveder nalazi na nasipanom terenu koji se sliježe i zbog toga je do sada sanirano u više navrata, posljednji put 2013. Postojeće oštećenje bit će sanirano u drugoj polovici travnja ili početkom svibnja, najavili su iz Grada. Naime, za izvođenje radova na sanaciji lijevanog asfalta koji je postavljen na igralištu potrebno je suho vrijeme. Trenutno se ne može utjecati na slijeganje terena zbog specifičnosti lokacije na kojoj se nalazi igralište.