KK Kostrena

IZNENAĐENJE! KRUG donirao sportska invalidska kolica mladom košarkašu: Lukinoj sreći nije bilo kraja

P. N.

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



KOSTRENA Riječki ogranak Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG večeras je u dvorani u Kostreni uručio donaciju – sportska invalidska kolica mladom sportašu, košarkašu s invaliditetom Luki Jurkoviću.


– Osim što smo ovom gestom pomogle konkretnoj osobi, mladom sportašu Luki, to je i prilika putem koje potičemo priču o društveno odgovornom poslovanju, humanosti i sportu koji pridonosi povećanju kvalitete života osobama s invaliditetom – istaknula je dr. Gordana Nikolić, dekanica PAR-a i predsjednica riječkog ogranka KRUG-a.KK Kostrena je odabran kao klub kojem se pomaže jer je od kraja 2016. pokrenuo program košarke u kolicima, a ekipa KK Kostrene je premijerno od ove sezone uključena i u službeno državno natjecanje u košarci u kolicima. K tome, jedini imaju ovakav program za osobe s invaliditetom na području naše regije, natjecatelji dolaze iz raznih općina i gradova s područja PGŽ i Istarske županije. Program se provodi volonterski, a prikupljenim novcem nabavlja se nova oprema i financiraju natjecanja. Luka je pak novi član kojeg se moralo opremiti invalidskim kolicima kako bi mogao nastupati.

– Važno je znati da se kolica za košarku jako razlikuju od običnih kolica po mnogim karakteristikama. Individualizirana su, rađena po mjerama i tjelesnim karakteristikama svakog pojedinog sportaša. Jako smo zadovoljni što je PAR prepoznao potrebe naših sportaša – istaknuo je Siniša Kuharić, istaknuti sportski pedagog, između ostalog specijaliziran i za rad sa sportašima s posebnim potrebama. Ne treba isticati kako sport u mnogo čemu pridonosi povećanju kvalitete života osobama s invaliditetom, njihovoj samostalnosti i inkluziji u društvo. Lukinoj sreći, kao i iznenađenju jer on do trenutka uručenja kolica nije znao da će ih dobiti, nije bilo kraja.