Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Reakcija na predsjedničine izjave

INES STRENJA LINIĆ Možda nas dvije nismo živjele u istoj zemlji?

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 28. listopad 2019. u 21:23 2019-10-28T21:23:26+01:00

'Mada sam starija pune 3 godine, jela sam razne vrste jogurta, išla redovno na vjeronauk i putovala bez problema, redovno u Trst, u par navrata i dalje. Slavila Božić i sve blagdane redom, glumila naravno za polnoćku i dan danas se družim s tim "klincima" iz Kresnikove. Roditelji mi nisu bili članovi SKJ i obzirom da su bili radnici, nisu mi mogli omogućiti da završim srednju školu u Los Alamosu jer je to ipak bilo za one dubljeg džepa', napisala je Ines Strenja Linić

'Možda nas dvije nismo živjele u istoj zemlji', poručila je putem facebooka Ines Strenja Linić, zastupnica Mosta, reagirajući na izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

'Jer mada sam starija pune 3 godine, jela sam razne vrste jogurta, išla redovno na vjeronauk i putovala bez problema, redovno u Trst, u par navrata i dalje. Slavila Božić i sve blagdane redom, glumila naravno za polnoćku i dan danas se družim s tim "klincima" iz Kresnikove. Roditelji mi nisu bili članovi SKJ i obzirom da su bili radnici, nisu mi mogli omogućiti da završim srednju školu u Los Alamosu jer je to ipak bilo za one dubljeg džepa. A osim zavjesa koje smo kupovali redovno u Trstu, za Željezne nisam znala niti se iza nje "skrivala". Onda je došao rat. Nisam ni stigla do Fulbrightove stipendije, vjerujem da je zaslužena, imala sam druge prioritete u životu. Naravno ne da nosim pušku, već da budem s našim dečkima koji se hrabro bore i maštaju tamo gore u Lici o suncem okupanoj Rijeci i nekim dragim ljudima koji ih čekaju doma. Biti liječnik tada s njima najveća je privilegija koju može mladi liječnik imati u svom životu. Iskreno. I sad se pitam da li smo nas dvije zbilja živjele u istoj zemlji? I da li je baš toliko daleko to Jelenje od riječkog Korza? Moja fotku iz tog vremena, 1979. ( ja, druga s desna ). NK Rijeku neću vam ni spomenut. Vjerujem da vam je sve jasno', napisala je Ines Strenja Linić.

Ines Strenja Linić / Snimio Roni BRMALJ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.