Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
16. veljače 2019.
Lokalni izbori

INCIDENT PRIJAVLJEN POLICIJI U kutije na biralištu Brajda ubacivano više listića po glasaču?

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 4. lipanj 2017. u 16:16 2017-06-04T16:16:00+02:00

Obavijestili smo nadležne, došla je policija, uzete su izjave članova biračkog odbora, a da li će se izbori na tom mjestu poništavati, ovisit će o nalazima nadležnih institucija

RIJEKA -  Izbori u Rijeci protiču mirno, osim jednog incidenta koji se dogodio na biralištu na Brajdi, a zbog čega je jedan od gradonačelničkih kandidata zatražio zaštitu DIP-a, gradskog izbornog povjerenstva i policije.

Na biralištu broj 52 u Ulici Ivana Filipovića promatrač je uočio da se u kutije ubacuje veći broj listića po jednom biraču, te da je i broj upisanih birača bio veći od broja osoba koje su realno do tog trenutka ušle na biračko mjesto.

- Obavijestili smo nadležne, došla je policija, uzete su izjave članova biračkog odbora, a da li će se izbori na tom mjestu poništavati, ovisit će o nalazima nadležnih institucija. U svakom slučaju, sigurno je da je u kutiji bilo više listića nego što je birača upisano kao izašlo, odnosno da su neki u ruke dobili i po pet-šest listića, rekao nam je kandidat nakon prijave.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka