HŽ Infrastruktura

IGH-u ugovor za izradu projektne dokumentacije pruge Škrljevo-Rijeka-Jurdani

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

IGH u taj posao ulazi s partnerom, tvrtkom Granova. Ukupna vrijednost ugovora je 33,7 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost (PDV), od čega udio IGH iznosi 23,6 milijuna kuna, bez PDV-a. Rok trajanja ugovora je 36 mjeseci, navodi se u priopćenju



ZAGREB Institut IGH zaključio je ugovor s HŽ Infrastrukturom o izradi projektne dokumentacije za izgradnju drugog kolosijeka, obnovu i modernizaciju pružne dionice Škrljevo-Rijeka-Jurdani, izvijestili su u srijedu iz te kompanije.   


IGH u taj posao ulazi s partnerom, tvrtkom Granova. Ukupna vrijednost ugovora je 33,7 milijuna kuna bez poreza na dodanu vrijednost (PDV), od čega udio IGH iznosi 23,6 milijuna kuna, bez PDV-a. Rok trajanja ugovora je 36 mjeseci, navodi se u priopćenju.


Cijeli projekt izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Škrljevo-Rijeka-Jurdani, dugačke oko 27 kilometara, stajao bi oko 300 milijuna eura.




Prema studiji izvodljivosti, izrada projektne dokumentacije te ishođenje svih dozvola planirano je u razdoblju od 2015. do 2020. godine, nakon čega su planirani radovi u trajanju od četiri godine.


Prema sažetku studije, objavljene 2015. godine, tim se projektom najbolje odgovara potrebama luke u riječkom, sušačkom i bakarskom lučkom bazenu u teretnom promet, kao i potrebama u riječkom gradskom i prigradskom putničkom prijevozu.


Ciljevi projekta su povećanje propusne moći pruge, modernizacija postojećeg kolosijeka, izgradnja drugog kolosijeka, uz postojeći, bez promjene trase, izgradnja novih stajališta za prigradski promet, rekonstrukcije kolodvora uz produljenja i povećanja broja kolosijeka, povećanje teretnog i putničkog željezničkog prometa , stvaranje prigradskog putničkog prometa , itd.