Pomozimo potrebitim sugrađanima

I Rijeka se pridružuje akciji “Jakna viška”, prikupljanje zimske odjeće danas od 17 sati

P. N.

Imaš jaknu ostavi, treba ti jakna uzmi, naziv je humanitarne akcije koju je tijekom jučerašnjeg dana pokrenuo Portal dobrote, poznat po prijašnjoj akciji Kruh za poslije



Imaš jaknu ostavi, treba ti jakna uzmi, naziv je humanitarne akcije koju je tijekom jučerašnjeg dana pokrenuo Portal dobrote, poznat po prijašnjoj akciji Kruh za poslije. Od 16 do 19 sati, pa sve do kraja zime, građani mogu kod trgovine PMS u Tkalčićevoj 61 u Zagrebu donijeti svoje zimske jakne koje više ne nose ili uzeti jednu jaknu ako im je potrebna. Iako je akcija službeno počela u 16 sati, samo nekoliko sati kasnije građani su donirali više od 500 jakni i kaputa. Brojni su i oni koji po jakne dolaze, a interes za akciju je velik i u ostatku zemlje.


– Zovu nas kako ovo organizirati. Javili su nam se iz Osijeka, Zadra, Požege, Rijeke, Varaždina… Nadam se da će ovaj popis do kraja dana bit još puno duži, ističe Sanja Bjonda s Portala dobrote. 


Oni koji se žele priključiti akciji doniranja kaputa i toplih jakni za beskućnike i siromašne sugrađane u Rijeci to mogu učiniti danas od 17 do 19 sati u prostorima Socijalne samoposluge na adresi Brajda 7. Primaju se i drugi odjevni predmeti za muškarce kao što su traperice, cipele, donje rublje… Sve to bit će podijeljeno potrebitima. Na broj mobitela 097/636-3946 moguće je dogovoriti i neki drugi termin ako niste u mogućnosti doći u navedeno vrijeme.




Tijek akcije možete pratiti i putem Facebooka.