Plemenita subota

Humanitarni plivački maraton »Koga briga…«: Počela akcija darivanja krvi na Kantridi, slijede plivanje i koncert

Edi Prodan

foto V. Karuza

foto V. Karuza

Ove je je godine akcija namijenjena za  Andreja Rubešu i Antonija Šebelju, mladiće kojima bi se medicinskim zahvatima znatno mogla poboljšati kvaliteta života



U sklopu 3. humanitarnog plivačkog maratona »Koga briga…« u 10 sati na prostoru stadiona Kantrida počela je akcija darivanja krvi u organizaciji KN Armada. Svi koji mogu i žele pozvani su da to učine do 16,30 sati jer nakon toga slijedi odlazak na Bivio gdje ispred Empeduje u 17 sati počinje plivačko-humanitarni maraton »S prasca na prasca«.


Ove je je godine akcija namijenjena za  Andreja Rubešu i Antonija Šebelju, mladiće kojima bi se medicinskim zahvatima znatno mogla poboljšati kvaliteta života.


Andrej je naime nakon prometne nesreće do sada imao više od stotinu operacija, dok je Antonija skok u more prikovao za invalidska kolica.




Andrej je bio košarkaš Svetog Mateja, FSV-a, Kvarnera i mladi hrvatski reprezentativac, Halubajski zvončar, član klape Mistrage, Antonio je igrao nogomet pa zavolio boćanje, bio je na pragu ulaska u prvu ekipu Boćarskog kluba Marinići.


Treću akciju »Koga briga…« inicirao je Matija Katalinić, junak drugog izdanja, mladić koji je ni kriv ni dužan, baš poput Andreja i Antonija, bio primoran odustati od svojih snova i koji najbolje zna kroz što sve Andrej i Antonio prolaze posljednjih godina.


Prijave za plivački maraton primaju se u Morskom prascu na Kantridi do 16.30 sati nakon čega slijedi prebacivanje na Bivio. Za sve koji će plivati organizirano je vraćanje garderobe na Morski prasac gdje će se do 19 sati završiti ovogodišnje, 3. izdanje akcije »Koga briga«.


A kad padne mrak i dođe romantika – kreće drugi dio humanitarne akcije, jedan od načina da se pomogne je kupnja posebne, prigodne majice, uz uvijek uhu ugodne Kantriderse.