Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
17. veljače 2020.
NL Bura

Hrvoje Burić: 'Milanović i Kolinda su mi isti, na izborima podržavamo Miroslava Škoru'

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 26. rujan 2019. u 13:21 2019-09-26T13:21:00+02:00

RIJEKA - Nezavisna lista Bura podržat će na predsjedničkim izborima Miroslava Škoru, a predsjednik te stranke Hrvoje Burić pojasnio je da je glavni odbor zaključilo da je Škoro dobar glazbenik, uspješan poduzetnik i doktor znanosti te da ima kompetencije za pokretanje reformskih procesa koji su društvu neophodni.

- Urbi et orbi svim građanima Rijeke i Hrvatske - Bura će podržati Miroslava Škoru na predsjedničkim izborima. On je prepoznao probleme s kojima se građani susreću i želi napraviti korjenite reforme. Želimo predsjednika koji neće biti fikus i koji će pokretati inicijative za dobrobit građana.

Glazbom spaja ljude i generacije i može ujediniti lijeve i desne u Hrvatskoj. Takve podjele ionako služe kao dimne zavjese koje plasiraju oni koji zadnjih 30 godina devastiraju državu, izjavio je Burić. On se osvrnuo i na najozbiljnije Škorine protukandidate.

- Što se tiče Zorana Milanovića, podsjećam prije svega građane Rijeke da je njegovom odlukom devastiran 3.maj kada je za jednu kunu prodan Uljaniku. Rezultat takve odluke vidimo i danas.

Riječko brodogradilište dobilo je preko 800 milijuna kuna subvencija od države koje su se prelile u Uljanik, a najbolji primjer je pozajmica od 532 milijuna kuna koja nije vraćena 3. maju.

On je glavni arhitekt i kreator takvog lošeg poslovnog poteza, podsjetio je Burić. Predsjednik Nezavisne liste Bura mišljenja je da ništa bolja nije ni aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Iako je iz Rijeke, odnosno s Grobnika, niti jedne sekunde nije dala podršku radnicima 3. maja niti im je ičim pomogla da prevladaju probleme koji su nastali zbog Milanovićeve loše odluke. Ona i on su isti i sinonim su za kontinuitet loše politike. Vrijeme je za promjene, vrijeme je za Škoru, uvjeren je Burić.

Na pitanje što će biti s odlukom stranke ako se kandidira Milan Bandić s kojim Nezavisna lista Bura koalira, Burić je kazao da se suradnja nastavlja, ali da je odlučeno da se da podrška Škori.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.