Međunarodni susret

Hrvatsko književno društvo organizira susret pjesnika pod maskama

Kim Cuculić



RIJEKA Hrvatsko književno društvo iz Rijeke najavilo je međunarodni susret pjesnika pod maskama. U suradnji sa založbom Maus iz Maribora i MKD-om »Ilinden« iz Rijeke u subotu, 6. veljače, u 19 sati u  prostorijama »Ilindena« (Matačićeva 5) bit će održana međunarodna manifestacija »Prijatelji knjige – poezija pod maskama«.


Valerio Orlić istaknuo je da su gosti književnici iz Založbe Maus – Maribor, Udruge Balkanskih umjetnika – Subotica, Kluba književni tvorci Simbioza – Skopje, School poesia – Italija, Mesopotamia cultural center iz Beograda, te članovi Hrvatskog književnog društva iz ogranka u Zadaru i Zagrebu, kao i članovi i prijatelji iz Splita, Pule, Osijeka,Varaždina…


Četrdesetak sudionika će 7. veljače točno u podne sudjelovati i na Riječkom karnevalu, a »Prijatelji knjige« nastupit će kao 33. karnevalska grupa te time dati svoj obol karnevalu. Njihova maska pod nazivom »Pjesnici svijeta šalju sunce iz Rijeke« unikatni je ručni rad umjetnice  Katje Štojs Merklin iz Maribora. Na aktivnosti HKD-a osvrnuo se Vinko Ribarić.