Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 6
Sutra: 14° 14° 6
23. travnja 2019.
Oštar istup

HRVOJE BURIĆ Lista za Rijeku i Obersnel stalno trguju, već znam tko će voditi HKD na Sušaku

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 27. srpanj 2018. u 16:00 2018-07-27T16:00:14+02:00

U tijeku je natječaj za ravnateljicu, a mi već znamo da će biti izabrana Jolanda Todorović. I ovi slučajevi dokazuju da je Gradsko vijeće postalo gradska tržnica, izjavio je Hrvoje Burić

RIJEKA Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić prozvao je Listu za Rijeku i gradonačelnika Vojka Obersnela da su od Gradskog vijeća napravili gradsku tržnicu i da se uoči i tijekom svake sjednice gradskoga parlamenta trguje mjestima u upravnim vijećima ili nekim sličnim uslugama.

– Zadnji slučaj takvoga kadriranja je onaj u HKD-u na Sušaku. Ista institucija je 1995. godine ukinuta, ljudi potjerani na cestu, a u studenom 2017. godine Gradsko vijeće opet osniva kulturnu ustanovu HKD na Sušaku. Koja će se financirati proračunskim sredstvima.

Na prošloj sjednici Gradskoga vijeća izabrano je Upravno vijeće, a za članicu je imenovana članica Liste za Rijeku Laura Marchig. Radi se o dogovoru i političkoj trgovini. U tijeku je natječaj za ravnateljicu, a mi već znamo da će biti izabrana Jolanda Todorović. I ovi slučajevi dokazuju da je Gradsko vijeće postalo gradska tržnica, izjavio je Burić.

On je podsjetio da jedini nije podržao osnivanje nove kulturne ustanove.

– Dakle, 1995. godine ta se ustanova ukida zbog racionalizacije troškova, a onda se opet osniva i stavlja na proračunsku sisu, a kadrovi se popunjavaju na namještenim natječajima, ogorčen je Burić.

Na konferenciji za novinare bili su nekadašnji djelatnici HKD-a na Sušaku Dragutin Kušić i Milan Rapajić koji su još jednom podsjetili da je ukidanje 1995. godine bio nasilan čin politički motiviran, a Rapajić je dodao da njegov radni spor traje 23 godine i da još uvijek nije riješen.

– I sve se to događa u kontekstu projekta Europske prijestolnice kulture. Zbog ovakvog postupanja ne treba čuditi da Pula i Kastav imaju sadržajniji kulturni program od Rijeke, ocijenili su Burić i Rapajić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Festival samoniklog bilja
KRŠAN, 27. i 28. travnja

Festival samoniklog bilja