Humanitarno trčanje

HO HO HO RUN Pogledajte kako je bilo na utrci za riječke šapice u kojoj su četvrtina sudionika bila – djeca

Karolina Krikšić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj



Više od 200 ljudi, od čega su četvrtinu činila djeca, podržalo je ovogodišnju humanitarnu utrku »Ho ho ho run« što je u organizaciji Torpedo Runnesa održana danas na Molo Longu.


Nakon što su 2015. godine novac prikupljen od startnina i donacija proslijedili organizatorima akcije Smješak!, odnosno Udruzi »Koga briga…« koja je tada skupljala novac za otplatu sportskih invalidskih kolica za Dennisa Jakusa, te nakon što su prošle godine trčanjem pomogli Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje harmoničnog razvoja »Dira«, riječki zaljubljenici u trčanje ove su godine odlučili pomoći »riječkim šapama« – udrugama za zaštitu životinja »Vis Vitalis« i »Kitten safe house«.


Foto Roni Brmalj


Foto Roni Brmalj





Kako je i uobičajeno, i ove se godine utrka duga 3 kilometra trčala s crvenim kapicama Djeda Božićnjaka, a na okretu, dakle nakon 1,5 kilometra, Djed Božićnjak slatkišima je darivao trkače. Prije same utrke koja je startala točno u podne, sudionici su se zagrijali uz trenerice iz UniQ dance fitnesa, a nakon utrke druženje je nastavljeno na startu/cilju. Naime, ova je utrka i zamišljena kao druženje trkača na kraju sezone, a Torpedo Runnersi zadovoljni su što iz godine u godinu broji sve više sudionika. 



Vrbovščanin Petko Drakulić obranio je titulu pobjednika, unatoč tome što je sudjelovao u 6 kilometara dugoj utrci Riječke zimske lige u trčanju što je prije ove humanitarne utrke održana također na Molo longu.


– Zimski sam ligu trčao sporije, čuvao sam se za »Ho ho ho run, rekao je u šali Drakulić dodavši da će i sljedeće godinu formu tempirati za ovu utrku Torpedo Runnesa.Za razliku od njega, Martini Mičić Luštica, koja trčala gurajući dječja kolica s 14-mjesečnom Meli, ovo je bio prvi »Ho ho ho run.– Super je! Nije nam prvi put da Meli i ja trčimo, iza nas je Lošinjski polumataron. Inicijativa je za svaku pohvalu, a budući da smo suprug i ja veterinari, ovakve nas akcije posebno vesele. Drago mi je što se okupio velik broj trkača, a bilo bi bolje da nas je još više, zaključila je Mičić Luštica.


Iako je utrka revijalnog karaktera i nije se mjerilo vrijeme, proglašeni su pobjednici u svim kategorijama – muškarci, žene, dječaci i djevojčice – a ove godine uobičajenim je kategorijama dodana i ona što se odnosi na kućne ljubimce. Najbrži je, kao uostalom i prošle godine, bio Petko Drakulić iz Vrbovskog, a slijedili su Tomislav Grošić i Andro Golja. Među ženama, najbrža je bila Andrea Tuđa, a nakon nje u cilj su ušle Maja Harbić i Andrea Baredić. 


Gabrijel Merle, Frane Vundać i Ervin Velčić trojica su najbržih dječaka, a Lena Okretič, Marla Devčić te Erika i Anamaria Pleše najbrže djevojčice. 


Titulu najbržih šapa ovog je puta ponio pas Jack kojeg je do pobjede vodila vlasnica Andrea Baredić.