Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
6. prosinca 2019.
Izbori za EP

HNS-ovi kandidati za Europski parlament u Rijeci. Govorili su o jednakim standardima za sve

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2019. u 15:51 2019-03-08T15:51:04+01:00

RIJEKA – Saborski zastupnik HNS-a i kandidat te stranke za europske izbore Stjepan Čuraj poručio je povodom Dana žena iz Rijeke kako se prava žena ne mogu osiguravati dekretom nego stvaranjem jednakih uvjeta za sve, bez obzira na spol ili bilo koji drugi kriterij.

Čuraj je poručio da je HNS-u na euroizborima glavni cilj približavanje svih europskih standarda Hrvatskoj: »Mi jesmo ušli u EU, ali još čekamo da Europa uđe u Hrvatsku«, rekao je, te dodao da su ti standardi zagarantirana minimalna plaća i minimalna mirovina za sve građane EU, potom jednako dostupno zdravstvo, ali i jednaka kvaliteta svih proizvoda za europske potrošače. No, također, HNS očekuje da se u Hrvatskoj primjenjuje i jednak standard za sve javne natječaja za javnu upravu, rekao je Čuraj.

– Zadatak je europarlamentaraca i zadržati jednak omjer hrvatskog prihoda u europskoj financijskom budžetu od 2021. do 2017., rekao je Čuraj.

Kandidatkinja na listi iz Rijeke Morana Jokić apelira na jačanje svijesti svih hrvatskih građana na izborima za EP, te otvaranje društvene debate o svim pitanjima hrvatskog i europskog društva.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.