Traže spas riječkog škvera

HNS o situaciji u “3. maju”: Došlo je vrijeme da DORH istraži odgovorne u Uljaniku

Tihana Tomičić

Sandro Vizler i Miroslav Matešić / Snimio Ivica TOMIĆ

Sandro Vizler i Miroslav Matešić / Snimio Ivica TOMIĆ

Ovo što se događa u »3. maju«, gdje je Uljanik s računa riječkog škvera na svoj račun prenio dio novaca, izgleda kao očito kršenje kaznenog zakona zbog nesavjesnog i neodgovornog poslovanja kojim je počinjena znatna materijalna šteta. Jer kako drugačije nazvati posuđivanje tog novca, koji »3. maju« život znači?, rekao je Sandro Vizler



RIJEKA Riječki i županijski HNS-ovci pridružili su se onima koji traže spas »3. maja« i riječke brodogradnje.


– Ovo što se događa u »3. maju«, gdje je Uljanik s računa riječkog škvera na svoj račun prenio dio novaca, izgleda kao očito kršenje kaznenog zakona zbog nesavjesnog i neodgovornog poslovanja kojim je počinjena znatna materijalna šteta. Jer kako drugačije nazvati posuđivanje tog novca, koji »3. maju« život znači? Zar se nije znalo da se taj novac neće moći vratiti? Dodatnu sumnju budi činjenica da se sada ne želi aktivirati zadužnica. Za takav potez nije odgovoran »netko«, već Uprava i Nadzorni odbor Uljanika i bilo bi logično da DORH istraži ima li u tome dovoljno elemenata da netko završi u zatvoru, rekao je predsjednik gradskog HNS-a i vijećnik Sandro Vizler.


– Želimo uputiti zahtjev za spas »3. maja« uz urgenciju Vladi Republike Hrvatske i resornom Ministarstvu gospodarstva, kao i vlasniku Uljanik grupe neka čim prije donesu famozni program restrukturiranja Uljanik grupe, uz pronalazak novog i odgovornog strateškog partera za »3. maj«, poručio je Miroslav Matešić, v.d. predsjednika HNS-a Primorsko-goranske županije.




– Neodgovorno trošenje sredstava državnih potpora dodijeljenih »3. maju« od strane Uljanik grupe je nedopustivo – dodao je Matešić i ukazao na to da rukovodeći kadar Uljanik grupe mora odgovarati za takvo neposlovno ponašanje.