Derutni sanitarni čvorovi

HNK Ivana pl. Zajca i u novu sezonu bez uređenih WC-a. Na natječaj se, naime, nije javio nitko

Ljiljana Hlača

HNK Ivana pl. Zajca- u novu kazališnu sezonu bez uređenih sanitarnih čvorova za publiku / Foto S. DRECHSLER

HNK Ivana pl. Zajca- u novu kazališnu sezonu bez uređenih sanitarnih čvorova za publiku / Foto S. DRECHSLER

U tijeku je novi postupak nabave, rok za dostavu ponuda je istekao jučer. Očekivanja su da bi se radovi trebali izvoditi od 16. rujna do 16. studenoga 2019. godine



RIJEKA  HNK Ivana pl. Zajca ući će u kazališnu sezonu bez uređenih sanitarnih čvorova za publiku. Reklo bi se – viša je to sila – jer do sada svi provedeni postupci nabave nisu polučili rezultat, a odrađena su tri. Sada je u tijeku novi postupak nabave, rok za dostavu ponuda je jučer istekao.


Očekivanja su da bi se radovi trebali izvoditi od 16. rujna do 16. studenoga 2019. godine. Dakle, suprotno očekivanjima tehnike kazališta. Kako će to ići s probama i predstavama – vidjet će se.


Podsjetimo, tema o zahodima u riječkom kazalištu, u prijestolnici kulture, dosegnula je medijski vrhunac kada je u javnost dospjela informacija da kazalište od građana traži donacije za uređenje sanitarnih čvorova za publiku.




Zbog derutnosti u riječkom je kazalištu od ukupno 20 toaleta trenutno zatvoreno 10. Zahodi za glumce nisu problem, oni su u funkciji. Grad Rijeka toalete planira uređivati malo po malo. Riječko kazalište ih ima čak 30.


Zbog derutnosti je od ukupno 20 zatvoreno 10 toaleta u HNK Ivana pl. Zajca / Snimio Sergej DRECHSLER


Zbog derutnosti je od ukupno 20 zatvoreno 10 toaleta u HNK Ivana pl. Zajca / Snimio Sergej DRECHSLER


– S obzirom da ovo nije prvi put da se na natječaj za izvođenje radova ne javi nitko, ili pak da ponuda nije prihvatljiva, može se zaključiti da je došlo do promjena na tržištu rada zbog kojih postaje sve teže ugovoriti radove u kategoriji tzv. obrtničkih zanimanja, navodi se u Odjelu gradske uprave za upravljanje imovinom.


Upravo zbog toga za posljednji, aktualan natječaj, korigiran je i troškovnik. Pa se tako sada s trenutno osiguranim sredstvima za ovu svrhu, u ovoj fazi predviđa uređenje dva, umjesto tri sanitarna čvora.


– Ostali radovi izvest će se odmah počekom iduće godine kako bi sve bilo gotovo do veljače 2020. godine, odnosno do početka projekta Europske prijestolnice kulture. Planirana vrijednost ovih radova za koje se traži izvođač je 562.500 kuna (to je iznos bez PDV-a), navedeno je.