Vrhunski kuhari

HEDONIST – GOURMET & WINE FESTIVAL Karapandža: ”Ovako nešto Opatija baš – treba”

Edi Prodan

Ivan Pažanin i Stevo Karapandža u Kristalnoj dvorani/ Foto Robert PICHLER

Ivan Pažanin i Stevo Karapandža u Kristalnoj dvorani/ Foto Robert PICHLER

Vrhunska kuharska postava Robert Benzija, Deni Srdoč, Ivan Pažanin i Hrvoje Zirojević kojoj se u subotu pridružio i David Skoko, u Opatiju stigao direktno iz Sofije gdje je dvadeset dana, kao prvi i do sada jedini kuhar iz Hrvatske, snimao televizijski serijal za globalno popularni TV kanal 24 Kitchen, bila je razlog zbog kojeg se lanjski samo vinski festival prometnuo u jednu od najznačajnijih eno-gastronomskih priredbi u Hrvatskoj



OPATIJA Prepuna Kristalna dvorana opatijskog Remisens Premium Hotela Kvarner, kao i terasa ispred nje, na najbolji su način pokazali koliko je turizmu Opatije i čitave Hrvatske potrebno događanje poput drugog izdanja Hedonist – Gourmet & Wine festivala.


Foto Robert Pichler


Foto Robert Pichler



Vrhunska kuharska postava Robert Benzija, Deni Srdoč, Ivan Pažanin i Hrvoje Zirojević kojoj se u subotu pridružio i David Skoko, u Opatiju stigao direktno iz Sofije gdje je dvadeset dana, kao prvi i do sada jedini kuhar iz Hrvatske, snimao televizijski serijal za globalno popularni TV kanal 24 Kitchen, bila je razlog zbog kojeg se lanjski samo vinski festival prometnuo u jednu od najznačajnijih eno-gastronomskih priredbi u Hrvatskoj.


Foto Robert Pichler


Foto Robert Pichler





A bilo je tu još mnogo poznatih i zanimljivih lica, pa tako i slavni kuhar Stevo Karapandža.


Foto Robert Pichler


Foto Robert Pichler



– Stigao sam direktno iz Sarajeva kako bih dao podršku mojim kolegama kuharima kao i organizatorici Dariji Grošić u nastojanju da ovaj festival postane jedan od najznačajnijih na ovim postorima. Znate, ovako nešto Opatija baš – treba, istaknuo nam je Karapandža koji se također nalazio unutar velikog mnoštva posjetitelja.


Foto Robert Pichler


Foto Robert Pichler



I to vrlo zadovoljnih kako se moglo primijetiti, što je dodatni impuls tvrtki Hedonist da nastavi u istom stilu i ritmu, da se najvažnije karakteristike ovog festivala preslikaju na njihovo cjelogodišnje poslovanje.


– Nastavljamo u sličnom stilu, sa željom da hrvatskoj gastro-enološkoj sceni pomognemo u nastojanju da stigne do međunarodne valorizacije koju i zaslužuje, istaknula nam je na kraju vidno iscrpljena Grošić.


Foto Robert Pichler


Foto Robert Pichler