Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. listopada 2019.
OPTIMIZAM

HDZ očekuje pobjedu u najmanje 16 riječkih mjesnih odbora

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 29. studeni 2018. u 15:12 2018-11-29T15:12:25+01:00

Izbori za mjesne odbore bit će ozbiljna anketa političke i ine situacije u gradu Rijeci koja je, prema predsjedniku riječkog ogranka HDZ-a Luciana Vukelića, zbunjujuća

RIJEKA U riječkom HDZ-u vjeruju da će na predstojećim izborima za vijeća mjesnih odbora polučiti isti, pa i bolji rezultat nego što je to bilo prije četiri godine kada je ova stranka pobjedila u 16 mjesnih odbora što je bio izuzetan uspjeh, ocijenio je jučer šef riječkog ogranka HDZ-a Lucian Vukelić.

Dva su razloga ovakvom optimizmu u HDZ-u. Prvi je što vjeruju da su kroz protekle četiri godine pokazali i dokazali da se mjesnim odborima, u kojima su osvojili najviše mandata, može upravljati na bolji i probitačniji način kako bi se životi i svakodnevica stanovnika tih gradskih područja učinili ljepšim, boljim i, nadasve, kvalitetnijim. Drugi je razlog što u HDZ-u ocjenjuju da će izbori za mjesne odbore, u nedjelju 2. prosinca, biti ozbiljna anketa političke i ine situacije u gradu Rijeci koja je, prema navodima Vukelića, zbunjujuća.

Predsjednik riječkog HDZ-a istaknuo je da se značaj kojeg imaju mjesni odbori te njihovu ulogu koju bi trebali imati na podizanje kvalitete življenja po gradskim kvartovima u Rijeci često zanemaruje i drži po strani.

Potvrdio je to i Josip Rupčić, HDZ-ov veteran kad je u pitanju obnašanje vlasti po mjesnim odborima, u ovom slučaju MO Brašćine -Pulac, u kojem je Rupčić prisutan još od 1993. godine. Prema njemu, postoji još jako puno prostora za zajedničku borbu za veću autonomiju, samostalnost i utjecaj mjesnih odbora svih koji u nedjelju budu birani u vijeća, što je bila i njegova glavna poruka na jučerašnjem predstavljanju HDZ-ovih kandidata i nositelja lista za ovonedjeljne izbore, na kojima ova stranka izlazi samostalno.

Od 34 mjesna odbora u Rijeci, HDZ neće izaći sa svojom listom u svega dva gradska kvarta, Sveti Kuzam i Pašac, a Vukelić je istaknuo i podatak da će se za vijeća mjesnih odbora u Rijeci boriti čak 166 HDZ-ovih kandidata.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.