Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
15. prosinca 2018.
Kampanja

HDZ na Viškovu obećaje novi vrtić i školu, stipendije i gradnju optičke infrastrukture

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 17. svibanj 2017. u 19:50 2017-05-17T19:50:42+02:00

VIŠKOVO - HDZ i partneri ističu da je cilj njihova izbornog programa boljitak svih mještana viškova, kroz infrastrukturne i kapitalne projekte te društvenu odgovornost, socijalnu osjetljivost i brigu za okoliš.

- Prioritetno će nam biti rješavanje problema s kojima se susreću mlade obitelji. Izgradit ćemo novi vrrtić i školu, povećati stipendije i poklon bon za novorođenčad. Uredit ćemo i izgraditi parkove i igrališta za djecu i mlade u svakom naselju, rekla je kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Viškova Marina Tomić Pujić.

Dodala je kako će urediti optičku infrastrukturu kao preduvjet za povlačenje IT industrije, što je najbrže rastuća grana u Hrvatskoj i uz najmanje ulaganja daje najveći efekt.

- Ljubav i znanje su ono što Sanja Udović nudi. Općina smo s najvećim prirodnim prirastom, tako da ljubavi na Viškovu imamo. ono što nemamo su vrtić, pedijatrija, ginekologija, škola. Sanja Udović pokazuje samo neznanje i nebrigu kad tolike godine sudjeluje u vodstvu općine, a ne smetaju joj tri smetlišta i betonara usred naselja, rekla je Marina Tomić Pujić.

Jelena Balen dodaje da pokretač Općine trebaju biti poduzetnici.

- Treba koristiti sva raspoloživa sredstva za pokretanje investicija. Aplicirati na save natječaje, tražiti pomoć ministarstava i agencija da bi se u našoj općini napokon pokrenuli neki od vitalnih projekata, makar to značilo kucati na sva vrata u ministarstvima i Vladi. Ne treba sve karte staviti na aglomeraciju pa po principu ako prođe prođe, rekla je Balen.

HSS-ov Miroslav Mirnić smatra da bi se preko edukacija i seminara poduzetničkog inkubatora riješili neki ključni problemi općine, kao što su niska razina obrazovanja nezaposlenih osoba, nedovoljno razvijena znanja i vještine poduzetnika i obrtnika, nedovoljna primjena novih tehnologija, nedovoljna informiranost i educiranost poduzetnika i obrtnika za korištenje EU fondova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka