PGS i partneri predstavili liste za sedmu i osmu jedinicu

Grujić: Teško umirovljenicima kojima će Čačić pomagati

Tihana Tomičić

Grujić je progovorio i o Silvanu Hrelji i HSU-u: Taj je kolega prodao stranku i umirovljenike za 500.000 kuna iz Barišićeve crne vreće, a Kukuriku savez se od toga nikad nije ogradio



RIJEKA –  Glas za savez Ljube Jurčića, PGS-a, HRS-a i BUZ-a nije bačen glas, jer veliki blokovi nude samo podobne i svojim stranačkim predsjednicima lojalne kandidate, poručili su čelnici PGS-a i BUZ-a s predstavljanja lista za 7. i 8. jedinicu.


Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Lazar Grujić, kojega se često u javnosti krsti prohadezeovskim kadrom, ogradio se od HDZ-a:


– HDZ u ovoj kampanji objavljuje sramne plakate o tome da su jedino oni sačuvali mirovine. Netočno, jedina istina je da su nam upravo oni uzeli sve što smo imali, još od vremena premijera Valentića do danas – rekao je Grujić.





Za zdravstvo se ne mogu boriti političari, oni to ne razumiju, i zato su potrebni liječnici u politici. Mi znamo da pulska bolnica ne može biti prioritet pred riječkom – kazala je dr. Ines Strenja-Linić, odgovarajući na najave budućeg ministra zdravstva Rajka Ostojića da će Pula biti ispred Rijeke.



On se ogradio i od Kukuriku saveza, rekavši »teško umirovljenicima kojima će Radimir Čačić pomagati, jer gradio je dom umirovljenika za 20 milijuna maraka, ali virtualni, nema ga«.


Grujić je progovorio i o Silvanu Hrelji i HSU-u: »Taj je kolega prodao stranku i umirovljenike za 500.000 kuna iz Barišićeve crne vreće, a Kukuriku savez se od toga nikad nije ogradio.


Zato nas zanima koliko li će koštati Kukuriku koalicija«, rekao je Grujić. Po njemu, program Ljube Jurčića jedini osigurava rast gospodarstva, a jedino stvaranjem novih vrijednosti moguće je graditi i dječje vrtiće i staračke domove.


– Ne želimo da samo njemački i austrijski umirovljenici dolaze na Jadran, nego da i naši ljudi mogu vidjeti more – zaključio je čelnik BUZ-a.


Prvi na listi u 8. jedinici i šef PGS-a Darijo Vasilić ističe da jedino regionalci u Saboru mogu osigurati istinsku regionalnu zastupljenost, za razliku od velikih stranaka.


– PGS traži da se regionalizira sve: od poreza na dobit, poreza na dohodak, poreza od prodaje nekretnina, a i fondova, odnosno Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, Hrvatskih cesta – rekao je Darijo Vasilić. Iznio je podatak o tome da je u PGŽ registrirano 12 posto vozila u Hrvatskoj, dok se od goriva koje kupuju građani PGŽ naplati 360 milijuna kuna godišnje, a HC i HAC ulažu maksimalno 30 do 50 milijuna kuna u ovu regiju.


– Mi želimo biti solidarni s ostatkom Hrvatske, ali ne i iznadprosječno solidarni, a danas to jesmo – kaže Vasilić, koji je čelnike Kukuriku koalicije podsjetio da je slogan PGŽ »Raznoliko je lijepo«, pa onda ne bi trebali tako negativno komunicirati prema manjim strankama i koalicijama kao što je ova PGS-ova. »Neka ne poručuju da su Hrvatskoj potrebni samo oni«, rekao je Vasilić, dok je nezavisni Amir Muzur  rekao da je presudan može biti i jedan glas – a to će biti upravo Vasilićev u Saboru.