Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 6
Sutra: 7° 7° 6
19. ožujka 2019.
Čuveni brod

Greenpeaceov brod u Rijeci: Rainbow Warrior III protiv plastike na Jadranu

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2017. u 17:41 2017-07-11T17:41:11+02:00

Greenpeaceov brod Rainbow Warrior III uplovio je u riječku luku u sklopu mediteranske turneje »Više Mediterana, manje plastike«, a iz ove neovisne globalne organizacije za zaštitu i očuvanje okoliša te promicanje mira upozorili su na alarmantno stanje u vezi onečišćenja plastikom u Jadranu i na Mediteranu. Greenpeace poziva građane da još sutra posjete i razgledaju brod uz organizirano vođenje gdje mogu saznati više o kampanji i potpisati peticiju protiv plastike za jednokratnu upotrebu.

Riječani su brod privezan na Gatu Karoline Riječke danas mogli razgledavati, a sutra to mogu učiniti u dva navrata, od 10 do 13, te ponovo od 16 do 18 sati. No, svi oni koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti posjetiti Rainbow Warrior III, brod će moći obići i virtualno, putem Facebook live videa, dostupnom na Facebook stranici Greenpeace Hrvatska. U svakom slučaju iz Greenpeacea pozivaju sve Riječanke i Riječane da i oni učine ono što im je u mogućnosti kako bi se stalo na kraj tome da plastika, koja se u okolišu zadržava i stotinama godina, guši naša predivna mora, ubija morske životinje i ulazi u hranidbeni lanac.

– Sve više proizvodimo plastiku za jednokratnu upotrebu, koja nam je uglavnom nepotrebna, dok recikliranje samo po sebi nije dovoljno rješenje. Najezda plastike ubrzano pretvara naša mora u najveća odlagališta otpada na svijetu! Stanimo tome na kraj, poručili su iz Greenpeacea.
 

Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista od 12. srpnja 2017.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka