Novitet

Gradsko oko: Riječani će komunalne probleme prijavljivati putem aplikacije

Ljiljana Hlača

Gradsko oko

Gradsko oko



RIJEKA – »Gradsko oko« kao aplikacija RI-ING NET do kraja godine će biti dostupna i za građane – a to znači još jedan kanal za prijavu komunalnih problema. »Gradsko oko« je u Gradu Rijeci u funkciji već neko vrijeme, ali je u internoj upotrebi te služi kao evidencija prijava Direkciji za komunalno redarstvo koje su pristigle putem drugih građanima dostupnih kanala.


– Upravo je u tijeku edukacija djelatnika trgovačkih i komunalnih društava za njihovu integraciju u ovaj sustav. Nakon tog povezivanja, u planu je do kraja ove godine otvoriti aplikaciju i za građane.


Naime, građanima Rijeke omogućeno je prijavljivanje komunalnog nereda i komunalnih problema na više načina i to putem besplatnog telefona komunalnog redarstva 0800–5100 u vremenu od 00-24, putem e-maila [email protected], putem niza online obrazaca na portalu e-usluga gdje su dostupni formulari za prijavu komunalnog nereda, ruševina, oštećenja pročelja, pokrova, oštećenja na nerazvrstanim cestama.




Zatim je tu rubrika Tužibaba na portalu Moja Rijeka, aplikacija Pitajte, odgovorit ćemo, ali i kontakt forma dostupna na stranici svakog pojedinačnog mjesnog odbora.