Hotelski kompleks

Gradnja novog turističkog naselja: Dio šetnice na Costabelli zatvoren do kraja iduće godine

Damir Cupać

Strojevi iskapaju građevnu jamu budućeg naselja Costabella / Foto Marin ANIČIĆ

Strojevi iskapaju građevnu jamu budućeg naselja Costabella / Foto Marin ANIČIĆ

Turističko naselje imat će izravan pristup moru u dužini od oko 220 metara a, uz minimalne intervencije, na pomorskom dobru planirana je plaža za goste hotela



RIJEKA – Šetnica na području Costabelle bit će zatvorena najmanje do kraja 2018. godine zbog izvođenja radova na iskopu građevne jame turističkog naselja Costabella te formiranje plažnog pojasa od pročišćenog i izdvojenog materijala iskopa.


– S obzirom na to da šetnica presijeca plažu i obuhvat turističkog naselja Costabella te da se materijal s gradilišta prebacuje na područje plažnog pojasa, a nadasve zbog zadovoljenja sigurnosnih uvjeta na gradilištu propisanih Zakonskom regulativom, šetnica će biti zatvorena u potrebnoj duljini do 31. prosinca 2018. godine, navode u Gradu Rijeci. Investitor izgradnje turističkog naselja, tvrtka JTH Costabella d.o.o. iz Kastva iza koje stoji češki kapital, na području Costabelle u Rijeci gradi hotelski kompleks visoke kategorije u čijem će sastavu biti hotel, nekoliko vila, fitness te vanjski bazen.


Ukupni kapacitet Luxury Resort & Spa Wellness Hotela Costabella je 526 ležajeva, od čega je 260 ležajeva u hotelu i 266 ležajeva u luksuznim vilama. Planirana vrijednost investicije izgradnje i opremanja objekta Luxury Resort & Spa Wellness Hotela Costabella iznosi oko 55 milijuna eura. Sa sjeveroistočne strane građevna čestica turističkog naselja graniči s Opatijskom ulicom, s jugozapadne strane javnom površinom obalne šetnice, sa sjeverozapadne strane česticom javnog stubišta, a s jugoistočne strane česticom na kojoj je izgrađena stambena zgrada i ukupne je površine 17.729 četvornih metara. S južne strane građevnu česticu omeđuje morska obala. Turističko naselje imat će izravan pristup moru u dužini od oko 220 metara.




– Investitor je od Vlade Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture, ishodio koncesiju za korištenje pomorskog dobra temeljem koje se planira izgradnja plaže za goste hotela. Plaža će biti prilagođena prirodnoj konfiguraciji terena uz minimalne intervencije, navode u Gradu Rijeci.