Akcija u Starom gradu

Građanska inicijativa Kvart za 5: ‘Želimo park – očistite deponij’

Ljiljana Hlača

Potpisom do uređivanja životnog prostora / Snimila Ljiljana HLAČA

Potpisom do uređivanja životnog prostora / Snimila Ljiljana HLAČA

»Tko želi da ovdje bude park?«, »Zavirite« ili »Kad ćete očistiti ovaj deponij?« - ispisano je na plakatima, koji pozivaju na akciju



RIJEKA Građanska incijativa Kvart za 5 poziva sve građane da potpisom na bijele plakate koji su zalijepljeni na metalnoj ogradi na Školjiću kod kule Lešnjak ubrzaju postupak čišćenja deponija koji se nalazi iza nje.


»Tko želi da ovdje bude park?«, »Zavirite« ili »Kad ćete očistiti ovaj deponij?« – ispisano je na plakatima, koji pozivaju na akciju.


Kada se očisti smeće, odnosno uglavnom krupni otpad, volonteri Kvarta za 5 pristupit će uređenju zapuštene gradske površine u povijesnoj jezgri Staroga grada, koja iza ograde skriva i srednjovjekovni zid.




Uređenje lokacije trebalo bi se provoditi pod nazivom »Džepni park Lešnjak« a sve u okviru programa Zeleni val – Rijeka 2020.


»Ugovor s Rijeka 2020 za početak uređenja je potpisan, ali prije početka radova Grad Rijeka je obećao počistiti divlji deponij i skinuti panele s te lokacije. Ohrabrimo Grad Rijeku kako bi čišćenje započelo već sutra a ne za dva mjeseca«, otkrili su u Kvartu za 5.


Uređenje predviđa postavu drvenih klupa, koševa za smeće, kupnju sadnica i hortikulturno uređenje. Osigurano je 30 tisuća kuna.