Sprječavanje širenja zaraze

Grad Rijeka pojasnio u kojim slučajevima i dalje omogućuje prijevoz osoba s invaliditetom

Sanja Gašpert

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL



RIJEKA U cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom, Grad Rijeka građanima koji koriste besplatan prijevoz osoba s invaliditetom specijalno prilagođenim vozilima KD Autotroleja, i nadalje omogućuje prijevoz, ali isključivo u najnužnijim situacijama.


Prijevoz se i nadalje obavlja samo na području grada Rijeke, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova izvan područja grada.


Od 26. ožujka, pa sve dok traju zaštitne mjere zbog prevencije širenja korona virusa, usluga prijevoza će se pružati od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, isključivo u nužnim situacijama, kao što su odlasci liječniku, nabava lijekova i sanitetskog materijala ili kupnja hrane i osnovnih kućanskih potrepština.




Prilikom korištenja vozila moraju se poštivati mjere socijalnog distanciranja (udaljenost od minimalno jednog metra na otvorenom prostoru i minimalno dva metra u zatvorenom prostoru) i korištenja zaštitnih sredstava (maske i rukavice). Zahtjev za prijevoz se i nadalje upućuje na broj telefona 0800- 1166 ili putem e-mail adrese: [email protected], svakodnevno od 7 do 14 sati.


– Pozivamo korisnike da se odgovorno ponašaju i pridržavaju se svih mjera opreza, ne izlažu sebe i druge nepotrebnoj opasnosti te da slijede upute nadležnih tijela. Upućujemo korisnike da komunikaciju s Gradom Rijeka obavljaju putem telefona ili elektroničke pošte, a samo u iznimnim slučajevima, unaprijed najavljenim osobnim dolaskom.