Nova igrališta

Grad Rijeka opremio devet dječjih parkova: Građani podržavaju projekt, ali imaju par primjedbi…

Ljiljana Hlača

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA Grad Rijeka nastavlja s ulaganjem u dječje parkove pa je tako tijekom lipnja i srpnja opremio novim spravama za igranje devet dječjih parkova te je za to izdovojio 255.000 kuna. Riječ je o parkovnim površinama koje se nalaze na sljedećim lokacijama: Prilaz Vladimira Gortana, Ulica Joža Gabrovšeka kod kućnog broja 12, Ulica braće Bačić kod br. 38, Ulica braće Cetina kod kućnog broja 2, Ulica Vinka Benca na križanju s Ulicom Turnić, Ulica Giuseppea Duella kod broja 12, Ulica Vere Bratonje kod broja 31, Park Nike Katunara i Park Nikole Hosta.


– Sprave su postavljene na dječjim igralištima na kojima su prethodno uklonjeni metalni tobogani, a podloga građevinski uređena, navode u Gradu Rijeci.


Nove sprave za igru postavila je i proizvela hrvatska tvrtka Stribor Oprema s kojom je Grad Rijeka sklopio ugovor za ovaj posao. Postavljeni su tobogani s kućicom. Građani su pozdravili ovaj projekt, no naveli su primjerice da je u Parku braće Cetina sprava postavljena na mjestu gdje nema nikakvog hlada, a u parku u Ulici braće Bačić mole riječke komunalce da postave tablu za zabranjen pristup psima, kako bi se omogućila nesmetana igra mališana.