Uskoro podnošenje zahtjeva

Grad Rijeka namiruje razliku povećane zaštićene najamnine

Sanja Gašpert

Razliku najamnine  Grad  plaća izravno najmodavcu / Snimio Silvano JEŽINA

Razliku najamnine Grad plaća izravno najmodavcu / Snimio Silvano JEŽINA

Zahtjevi za namirenje razlike povećane zaštićene najamnine podnose se isključivo na obrascu koji se može preuzeti u šalter sali Grada Rijeke, Titov trg 3, prizemlje, šalteri br. 4 i 5, u vremenu od  8.30 do 15.30 sati te s mrežne stranice Grada Rijeke www.rijeka.hr



RIJEKA Grad Rijeka objavio je javni poziv za podnošenje zahtjeva za namirenje razlike povećane zaštićene najamnine, odnosno naknade.


Naime, kako piše u pozivu, izmjenama zakona o najmu stanova povećava se zaštićena najamnina koju plaćaju zaštićeni najmoprimci i zaštićeni podstanari, kao i naknada koju plaćaju predmnijevani najmoprimci.


»Zaštićena najamnina/naknada povećava se svakih dvanaest mjeseci, počevši od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2023. godine. Iznos za koji se povećava najamnina, odnosno naknada na dan 1. rujna tekuće godine je fiksan i iznosi 1,20 puta zaštićene najamnine koju je najmoprimac ili zaštićeni podstanar plaćao na dan 31. kolovoza, odnosno 1,20 puta naknade koju je predmnijevani najmoprimac plaćao na dan 31. kolovoza. Razliku između povećane zaštićene najamnine i zaštićene najamnine na dan 31. kolovoza, umjesto zaštićenog najmoprimca, zaštićenog podstanara odnosno predmnijevanog najmoprimca plaća Grad Rijeka za stanove koji se nalaze na njegovom području, pod uvjetom da zaštićeni najmoprimac, zaštićeni podstanar i predmnijevani najmoprimac na temelju posebnog propisa prima stalnu socijalnu pomoć i podnese pisani zahtjev Gradu Rijeci. Razliku najamnine, odnosno naknade Grad Rijeka plaća izravno najmodavcu, odnosno vlasniku stana, piše u javnom pozivu.




Zahtjevi za namirenje razlike povećane zaštićene najamnine podnose se isključivo na obrascu koji se može preuzeti u šalter sali Grada Rijeke, Titov trg 3, prizemlje, šalteri br. 4 i 5, u vremenu od  8.30 do 15.30 sati te s mrežne stranice Grada Rijeke www.rijeka.hr.


Ispunjen zahtjev s priloženim ispravama i dokazima prima se počevši od 21. kolovoza, putem pošte na adresu: Grad Rijeka, Rijeka, Odjel gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, s naznakom »Zahtjev za namirenje razlike povećane zaštićene najamnine«, 51000 Rijeka, Korzo 16.


Za zahtjeve koji su nepotpuni, podnositelju zahtjeva odredit će se dopunski rok od pet dana da dopuni zahtjev potrebnom dokumentacijom. Ako podnositelj zahtjeva nakon isteka roka ne upotpuni zahtjev, a iz zahtjeva se ne mogu utvrditi potrebni podatci, zahtjev se neće razmatrati.