Ivan Penava u gradu na Rječini

Grad Rijeka donirao 250 tisuća kuna za vukovarski Vodotoranj

Hina

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

»Ovo nije prvi put da Rijeka pomaže Vukovaru. Sudjelovali smo u izgradnji sportske dvorane, niz godina stipendiramo 10 vukovarskih studenata i izgradili smo pješački most preko rijeke Vuke«, rekao je Obersnel 



RIJEKA Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u ponedjeljak se sastao s riječkim kolegom Vojko Obersnelom i zahvalio mu na donaciji Grada Rijeke od 250.000 kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja, teško oštećenog u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku 1991.


 Nakon sastanka u izjavi novinarima riječki gradonačelnik Obersnel izrazio je nadu da će se Vodotoranj, kao simbol stradanja u Domovinskom ratu, ali i zajedništva, obnoviti što brže.


 »Ovo nije prvi put da Rijeka pomaže Vukovaru. Sudjelovali smo u izgradnji sportske dvorane, niz godina stipendiramo 10 vukovarskih studenata i izgradili smo pješački most preko rijeke Vuke«, rekao je.




 Gradonačelnik Penava istaknuo je da ova riječka pomoć znači Vukovar jako puno, jer je cijeli projekt obnove Vodotornja koncipiran na hrvatskom zajedništvu.


 Rekao je kako je Obersnel najprije učinio konkretan potez uplatom novaca, a tek potom organizrao ovaj protokolarni susret.


 »Najvažnija poruka je da nam je nužno zajedništvo, da je oko nekih stvari potreban nacionalni konsenzus, iako imamo različita mišljenja i trebamo ih imati«, kazao je vukovarski gradonačelnik Penava.


 Prema projektu cijena sanacije Vodotornja je između 21 i 22 milijuna kuna, a konačan iznos znat će se nakon okončanja postupka javne nabave. Do sad je na računu za tu namjenu nešto više od tri milijuna kuna, ali brojni očekivani iznosi još nisu uplaćeni, dodao je.


 Izrazio je uvjerenje da će se bez problema zatvoriti financijska konstrukcija obnove i potvrdio kako su i predsjednik Vlade i nadležni ministri obećali financijski pomoći.


 Radovi na obnovi vukovarskog Vodotornja trebali bi početi za oko tri mjeseca.