Gastro manifestacija

Gljivijada: U Klani i Studeni ponovno vikend pun mirisa – gljiva

Andrej Petrak

Parkiralište iza zgrade Općine Klana bit će u subotu od 14 sati mjestom kuhanja koltića od gljiva, kao i fritaje s gljivama.



KLANA Gljivijada se vraća u Klanu. Zaslugom Općine Klana, Udruge gljivara Ožujka i Caffe bara Gir, od 29. rujna do 1. listopada u Studeni i Klani posjetitelji će moći sudjelovati na predavanjima i izložbama, okušati se u kuhanju kotlića ili kušati  fritaju s gljivama po simboličnoj cijeni.


Manifestacija Gljivijada 2017. počinje u petak, 29. rujna, u 19 sati predavanjem »Carstvo gljiva«, što će biti održano u društvenoj prostoriji na katu Doma u Studeni.


Parkiralište iza zgrade Općine Klana bit će u subotu od 14 sati mjestom kuhanja koltića od gljiva, kao i fritaje s gljivama. U Klanu u subotu stižu i članovi Oldtimer kluba Rijeka s pedesetak starih vozila.




Izložba gljiva otvara se istog dana u 19 sati u predvorju klanjske kinosale, a posjetitelji će moći uživati u degustiranju jela od gljiva, kao i nastupu Mješovitog pjevačkog zbora Matko Laginja.


Spomenutu izložbu bit će moguće razgledati i uz nedjelju od 10 do 20 sati, a na zatvaranju Gljivijade u kinosali u 20 sati bit će održan koncert klape Cinquina.