Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 27
Sutra: 11° 11° 27
12. studenoga 2019.
Svečanost

Gimnazija A. Mohorovičića proslavila 25. rođendan: Najveća želja - vlastiti prostor

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 23. siječanj 2017. u 20:45 2017-01-23T20:45:00+01:00

Naši učenici nisu poznati samo po uspjesima u prirodoslovno-matematičkom području već i po uspjesima u sportskim natjecanjima, kao i u umjetničkim, humanističkim i društvenim područjima, kazao je ravnatelj Henry Ponte

RIJEKA Cjelodnevnim događanjima i prigodnom svečanošću, Gimnazija Andrije Mohorovičića u ponedjeljak je obilježila 25 godina postojanja. Osvrćući se na četvrt stoljeća postojanja, ravnatelj Henry Ponte istaknuo je da se radi o školi koja je našla svoje mjesto i predstavlja jednu od najboljih srednjoškolskih ustanova na ovim prostorima.

– Naši učenici nisu poznati samo po uspjesima u prirodoslovno-matematičkom području već i po uspjesima u sportskim natjecanjima, kao i u umjetničkim, humanističkim i društvenim područjima, kazao je ravnatelj.

Škola broji 530 učenika, a proslavu 25. rođendana Ponte je iskoristio da ponovo upozori na dugogodišnji problem nedostatka prostora.

Foto: S. DRECHSLER

– Naša je najveća želja imati svoj prostor, jer ni mi ni naši susjedi, Prva riječka hrvatska gimnazija, nemamo dovoljno prostora za razvoj. Imamo 20 razrednih odjela i 20 učionica, a sve te prostore dijelimo s Riječkom gimnazijom, upozorio je Ponte.

Kratkoročni plan škole, dodao je, bolja je ekipiranost, a povodom proslave rođendana učenici su jučer imali priliku sudjelovati u različitim radionicama, na predavanjima, izložbama te u sportskim aktivnostima.

Foto: S. DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.