Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Priznanje

General Antun Tus postaje počasni građanin PGŽ-a

Foto: T. TOMIČIČ
Foto: T. TOMIČIČ
Autor:
Objavljeno: 26. ožujak 2018. u 13:51 2018-03-26T13:51:59+02:00

General Tus ovo priznanje dobiva zbog svojih zasluga u Domovinskom ratu kao prvi načelnik Glavnog stožera HV-a, ali i kao Bribirac

RIJEKA – General Antun Tus postat će počasnim građaninom Primorsko-goranske županije, a to će mu priznanje, na prijedlog župana Zlatka Komadine, biti uručeno na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom 25. godišnjice osnutka PGŽ 12. travnja ove godine.

Prije toga, još službeno slijedi odluka o tome na redovnoj sjednici Skupštine ovoga tjedna, kako je najavio predsjednik Skupštine Erik Fabijanić na redovitom press kolegiju u Županiju, rekavši kako general Tus ovo priznanje dobiva zbog svojih zasluga u Domovinskom ratu kao prvi načelnik Glavnog stožera HV-a, ali i kao Bribirac. Time će postati drugi počasni građanin PGŽ, nakon Dragutina Haramije.

Dobitnici nagrada za životno djelo Županije postat će Pavao Komadina, dugogodišnji dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci, te svjetski poznati numizmatičar Bože Mimica.

Godišnje nagrade pripast će KUD-u Učka iz Matulja za zlatni medalju na natjecanju zborova u Rusiji, te dr. Jonatanu Lergi za otkrića u digitalnoj obradi signala. Prijedlozi su dobili podršku Odbora za izbor i imenovanja, a sad se još očekuje i odluka Skupštine u četvrtak.

Fabijanić je najavio da bi, u skoro vrijeme, Županijska skupština mogla raspravljati čak i o Istanbulskoj konvenciji:

– Održana je sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova i zaključeno je da, ako Sabor u najskorije vrijeme ne ratificira Istanbulsku konvenciju, i naša Skupština otvori raspravu na tu temu i zatraži od Sabora ratifikaciju, rekao je Fabijanić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.