Potraga

Gdje je Blaženka? Riječanka prije 40 godina odselila u SAD, traži svoju najbolju prijateljicu

Portal Novilist.hr

Foto Reddit marleysap

Foto Reddit marleysap

Već smo se polako počele hvatati za slamke, ali ne želimo odustati, priča njena kćer



RIJEKA Riječanka koja se 1979. godine odselila u SAD u potrazi je za svojom najboljom prijateljicom, koju nije vidjela ni čula punih 40 godina.


Njena kćer na Redditu je objavila staru fotografiju uz molbu svima koji nešto znaju o gospođi koja se zove Blaženka, a ima između 55 i 57 godina da joj se jave.


– Prošlo je već 40 godina otkad su zadnji put pričale i moja majka pokušava je pronaći i stupiti s njom u kontakt. Nadamo se da bi na internetu mogli pronaći tragove koji će nam omogućiti da se ponovo čuju. Obje su iz Rijeke, napisala je kćer na Redditu.




Njena majka i prijateljica obje su pohađale Pedagošku gimnaziju Vladimir Nazor u Rijecu od 1977. do 1979. godine. Riječ je o gimnaziji koja je od 1966. do kraja 70-tih godina djelovala u istoj zgradi s tadašnjim Centrom za kadrove u obrazovanju i kulturi, današnjom Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom.


– Njena najbolja prijateljica zove se Blaženka. Nažalost, majka se ne može sjetiti njenog prezimena. Pretraživale smo Facebook i online arhive. Već smo se polako počele hvatati za slamke, ali ne želimo odustati.


Pokušale su do podataka o Blaženki doći preko njihove zajedničke škole, ali ispalo je da su brojni dokumenti iz arhive nestali, a ni ne čuvaju se u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji.


– Voljela bi osobno doći u Rijeku i potražiti Blaženku, ali nažalost trenutno to zaista nije u mogućnosti, napisala je-


Majka i kćer razmišljaju i o unajmljivanju privatnog detektiva koji bi mogao pronjuškati malo šire. Blaženka je podrijetlom iz Bosne pa je, misle, moguće da se odselila tamo.


Za one koji imaju kakvu korisnu informaciju ili žele pomoći u potrazi, cijeli razgovor na Redditu dostupan je OVDJE.