Smrt u stanu

GOTOV NALAZ OBDUKCIJE Riječka vijećnica Mirjana Jukić umrla prirodnom smrću

Romana Crgol

Foto rijeka.hr

Foto rijeka.hr

Iz riječkog Živog zida su javili da ih je o tragičnom događaju izvjestila njezina susjeda koja ju je vidjela kroz prozor kako leži na podu u stanu



RIJEKA Obdukcijom je utvrđeno kako je riječka gradska vijećnica Mirjana Jukić umrla prirodnom smrću – izvijestili su iz riječkog Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku.


Gradska vijećnica Živog zida Mirjana Jukić pronađena je jučer mrtva u svojem stanu.


Iz riječkog Živog zida su javili da ih je o tragičnom događaju izvjestila njezina susjeda koja ju je vidjela kroz prozor kako leži na podu u stanu.




Mirjana Jukić rođena je 20. travnja 1970. godine, a u Gradsko vijeće ušla je prije dvije i pol godine kad je Živi zid na lokalnim izborima bio u koaliciji s Akcijom mladih. Kao gradska vijećnica nije se previše eksponirala, ali upućeni kažu da je bila jako angažirana kad je riječ o socijalnim pitanjima.


Krajem prosinca prošle godine podržala je proračun Vojka Obersnela, što je izazvalo velike napade prema njoj od strane kolega iz Živog zida.


Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat izražio je žaljenje zbog tragičnog događaja i izrazio sućut obitelj i prijateljima gradske vijećnice Mirjane Jukić.


– Kolegice i kolege vijećnici s kojima sam dosad razgovarao, i ja osobno, istinski smo tužni, ali i šokirani ovom viješću. Mirjana Jukić nam je svima bila draga, pogotovo zato jer se vidjelo da ju u politici vode iskrene namjere i visoke vrijednosti. Uvijek je nastojala pomoći građanima i olakšati im svakodnevnicu i to je neumorno činila svakog dana. Svim članovima obitelji i prijateljima izražavam iskrenu sućut, naveo je Poropat.


– O ovom tragičnom događaju nama je javila njezina susjeda koja je rekla da ju je vidjela kroz prozor da leži na podu u svom stanu. Nakon toga je pozvana policija koja je provalila u stan i utvrdila da je naša kolegica preminula.


Detalje ne znamo, ali smo šokirani ovom tragedijom. Zbog solidarnosti s obitelji i prijateljima preminule odgađamo sva javna istupanja za ovaj tjedan radi žalosti mnogih članova i priprema oko pogreba, naveli su iz Živog zida.