Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 1
Sutra: 8° 8° 1
17. siječnja 2020.
Bogat program

video Frigane ribice, pokloni i kolačići za Sv. Nikolu na riječkom Korzu

Foto Roni Brmalj
Foto Roni Brmalj
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2019. u 18:27 2019-12-06T18:27:34+01:00

Višednevni program obilježavanja blagdana sv. Nikole završava u subotu, tradicionalnim, 11. podmorskim hodočašćem sv. Nikoli u Kraljevici

RIJEKA - Povodom blagdana svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, ribara, putnika i djece, a u čast i sjećanje na sve stradale i nestale pomorce u more je tradicionalno položen vijenac.

Riječ je o tradicionalnom događanju koje se organizira već godinama upravo na blagdan sv. Nikole, a u ovogodišnjem su sudjelovali zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, lučki kapetan Darko Glažar i predstavnici Jadrolinije te povjerenik Apostolata mora Riječke nadbiskupije, svećenik Luka Lučić.

Također, povodom blagdana sv. Nikole, a u sklopu manifestacije Rijeka Advent, na Trgu 128. brigade HV-a održana je tradicionalna gastrofešta na kojoj su građanima podijeljene porcije friganih riba. Organizator događanja bio je Apostolat mora Riječke nadbiskupije, a ribu je donirala tvrtka Ugor.

4160967

Bogat blagdanski program održan je i na riječkom Korzu i okolnim trgovima, a sveti Nikola posjetio je i Klizalište Morska pahuljica na Gatu Karoline riječke gdje se družio s najmlađima.

4160975

Organiziran je i prigodni program i podjela poklona u čijoj su nabavci sudjelovali Grad Rijeka, Ina, TZ grada Rijeke, Jadrolinija i Pik Rijeka. Program su već tradicionalno otvorile Prve riječke mažoretkinje, koje su kao i svake godine pomogle sv. Nikoli u podjeli poklona, a poklone i kolačiće pomogao je dijeliti i "Pumpić", simpatična Inina maskota.

Višednevni program obilježavanja blagdana sv. Nikole završava u subotu, tradicionalnim, 11. podmorskim hodočašćem sv. Nikoli u Kraljevici.

Plava zastava zavijorila na Vili velebita II

Povodom obilježavanja Dana Pomorske škole i blagdana sv. Nikole, na školskom brodu Vila Velebita II svečano je podignuta plava zastava, a čast da podigne zastavu pripala je maturantu Luki Rogoviću.

4160977

Prvi puta Plava zastava na ovom brodu podignuta je 2008. godine. Nakon svečanosti, profesori i učenici Pomorske škole Bakar sa školskog broda položili su vijenac u more u spomen na stradale i preminule pomorce.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.